Gość Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Hej Posiadam megane dwójkę sedan z 2005 1.5dci czy jestem w tym aucie sobie sam wstanie wymienić olej silnikowy i filtr powietrza? wcześniej miałem clio tez 1.5 dci olej i filtr powietrza oraz filtr oleju wymieniłem sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Możesz spokojnie sam wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 bułka z masłem - jest pełno manuali. z olejem wymień również filtr oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Z filtrem oleju może być problem ze względu na dostęp. Kluczem łańcuchowym raczej nie odkręcisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 zakłada się na prawą rękę mocną panterkę i się go odkręca :) nowego nie trzeba mocno dokręcać, więc później nie będzie z nim problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) olej elf 10w40 będzie chyba najlepszy? taki lałem do clio. ślinik to 1.5dci 151 tys przebiegu. Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) niby zalecają syntetyk, ale ja też leję półsyntetyk. zalewam CASTROLEM, bo ELF wydawał mi się za rzadki. i tak zmieniam co 10 kkm... walcz z filtrem :) moja pierwsza wymiana, zakończyła się masakrą filtra. francowate ASO tak dokręciło, że tylko specjalny klucz łańcuchowy pomógł. żaden inny tam nie podejdzie, śrubokręt też nie dał rady... Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 A jaki był wlany? Jeśli pełny syntetyk to ja bym nie zmieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek23 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Olej, to nie problem wymienić bo wystarczy mieć " KWADRAT " 10 mm żeby odkręcić korek spustu oleju. Gorzej z filtrem oleju. Ja nie mogłem odkręcić ręka ani kluczem łańcuchowym, wiec musiałem wbić śrubokręt i wtedy poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 serio? myślisz, że ktoś rok czasu czekał na tę zbawienną odpowiedź? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 haha ; d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi