gobi Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Witam wszystkich Mam pytanie.Ze strony tom tom zakupiłem oryginalne mapy europy,,zeby je wgrać muszę kupić nową kartę SD bo ta fabryczna ma wgraną mapę polski i pojemność tylko 2G/nawiasem żenada/Czy muszę kupić oryginalną kartę tom tom Carminat czy obsłuży to zwykła ksarta SD? Nawigacja to oczywiście tom tom carminat wbudowany.Megane grand tour 2011r.Dziękuje za podepowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Wystarczy zwykła karta, tylko sprawdź, czy nawigacja obsługuje karty SD i SDHC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gobi Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) Dziękuję wszystko pięknie,karta może być nieoryginalna.Wystarczy ją włożyć sformatowaną do nawi i sama się aktywuje.Niestety kłopot wystąpił przy próbie zgrania mapy zakupionej na stronie tom tom.Podczas zgrywania ze strony tom tom wszystko zdawało się być dobrze,ale podczas kopiowania na kartę okazało sie że mapa zgrała się z jakimś błędem,być może zanik sygnału netu lub coś takiego i niestety jest niekompletna.Urządzenie jej nie odtwarza.Nie wiem ale pewnie trzeba zakupić ją jeszcze raz bo chyba 2 raz już nie da się jej ściągnąć.Może ktoś coś doradzi w tej kwestii. Edytowane 22 Sierpnia 2012 przez gobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pum4 Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Musi się dać, a jak się nie da to pisać do administracji e-sklepu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorilas Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) Witam, kupiłem Megane III ph1 z Carminat Live (wersja 9844), niestety sprzedający nie zostawił karty SD z mapami. Mam 2 pytania i bede bardo wdzięczny za odpowiedz: 1) czy muszę kupić pierwsza oryginalna kartę TomTom z mapami do Carminat, czy mogę kupić z tego co już przeczytałem na forum 4GB lub 8GB SDHC, a mapy ściągnąć jakoś odpłatnie on-line przez TT Home? 2) jeśli chodzi o zakup oryginalnego SD z TT, to czy powinny to być ogólne mapy do Carminat, czy musi być jakaś specjalna wersja do Carminat Live? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 5 Stycznia 2013 przez gorilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Do wersji Live musisz kupić oryginalną mapę TomTom z "kartą SD" w komplecie. Jak na razie "lewe" mapy nie działają z tą wersją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorilas Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Niekoniecznie pytałem o lewe mapy, ale to też dobrze wiedzieć :!: Głównie chcę wiedzieć czy muszę kupić dokładnie taką wersję jaką sugeruje na stronie TT do Carminat Live (a kosztuje 600zł), czy jakąkolwiek niedawną oryginalną mapę do Carminat które na alledrogo można kupić i za 150zł. Na usługach Live i tak mi nie zależy, chcę mieć działającą mapę. OK, sytuacja w międzyczasie zaczyna się klarować, niestety negatywnie... Mam właśnie potwierdzenie od jednego autoryzowanego sprzedawcy TT że mapy do Carminat Live są inne niż do Carminat i nie działają zamiennie. Edytowane 7 Stycznia 2013 przez gorilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holek_wrc Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 witam, mam podobny problem co kolega, kupiłem scenica III z roku 2011 bez karty SD z mapami, sciagałem tomtom home, wiem że mam carminat live wersje 9844, pytanie brzmi, czy coś się zmieniło w tej sprawie? Czy sam jestem wstanie zrobić kartę z mapą, na żadnych livach mi nie zależy, chodzi mi tylko o mapę GPS ulice drogi itp :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Nic się nie zmieniło, musisz kupić mapę. Edytowane 4 Czerwca 2015 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogro2 Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 (edytowane) Witam . Odpowiedzcie proszę na to pytanko. Od 6 miesięcy mam lagunę3 z carminatem live . Auto jest z niemiec karta pamięci jest w nawigacji z mapą europy zachodniej. Czy istnieje możliwość zakupu drugiej karty sd( jeżeli tak to jaka min.pojemność) następnie zakupie ze strony tomtom mapy całej europy i wgranie jej na nowa sd i oczywiście czy to zadziała w aucie? Jężeli jest taka możliwość napiszcie jak to zrobić krok po kroku bo ja kompletny laik w tym temacie. Dzięki bardzo za pomoc !!! Edytowane 20 Grudnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) @ogro2: Poczytaj Tutaj, gdzie kolega W poście #145 kolega tomakur opisał co trzeba. Edytowane 21 Grudnia 2016 przez makgajwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi