voldik Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witam, Czy mozecie mi powiedzieć czy oprócz odbierania rozmów z poziomu joysticka z kierownicy (oryginalne radio renault multimedia system ze sterowaniem z kierownicy) możecie także sterować telefonem za pomocą tegoż joysticka - tzn. czy możecie przeglądać książkę telefoniczną, wybierać numer tel i wykonywać rozmowy wychodzące? Wygląda na to że u mnie jest to tylko możliwe (przeglądanie ksiązki i rozmowy wych.) korzystając z pokrętła przy radiu co w gruncie rzeczy nie jest ani wygodne ani bezpieczne w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 oczywiście że można :) rolka pod kierownicą ma taką samą funkcjonalnośc jak pokrętło w radiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldik Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 No wlasnie chyba nie, albo nie u mnie bo jak krece rolka to nie dziala... :/ Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Potwierdzam to co napisał athlon. Za pomocą joystickanmożna wybierać numery z książki telefonicznej telefonu (chyba, że Ci się nie wczytuje), nawiązywać połaczenia itp. Proponuję zacząć od zapoznania się z instrukcją obsługi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldik Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 A jaki model radia posiadacie? Ksiazka sie wczytuje, telefon wykrywa itd. moge odtwarzac muzyke z telefonu i co ciekawe sterowac nia za pomoca joysticka, natomiast nie da rady jezeli chodzi o sterowanie funkcjami telefonicznymi - po prostu rolka nie reaguje. Instrukcje czytalem zanim zadalem pytanie na forum - co dziwne sama instrukcja mowi o sterowaniu ksiazka i wykonywaniem rozmow wychodzacych za pomoca pokretla w radiu i to tyle, nic nie wspomina o rolce, choc wydawalo mi sie to glupie ze mozna sterowac muzyka z telefonu a nie da sie polaczeniami.Czy ktos z Was ma inne doswiadczenia z Renault Multimedia System? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Tak jak napisali poprzednicy rolką przy kierownicy wszystkim sterujesz ale na wyświetlaczu radia. Rolka tylko do tego służy. Koledzy chyba Cię źle zrozumieli. Pilotem przy kierownicy nie da się sterować telefonem. Owszem muzyka tak , ale tylko tym. Ja mogę wybrać numer na wyświetlaczu radia (jest to uciążliwe, bo trzeba każda cyfrę przewijać aż się natrafi na właściwa)- szybciej jest z teflonu zainicjować połączenie albo skorzystać z książki telefonicznej. Chociaż ja z tego wszystkiego skorzystałem może z dwa razy aby zobaczyć jak się to obsługuje. U mnie króluje wybieranie głosowe. Mam zapisane numery do których najczęściej dzwonię i to dopiero jest wygoda, a telefon nie musi wychodzić z torby, albo ze spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldik Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 (edytowane) Panowie w takim razie nowe modele po faceliftingu 2012 chyba maja inne radia (wersja z USB i wejsciem AUX) albo przynajmniej inna wersje oprogramowania do niego. Myslalem ze cos nie teges z moim radiem, wiec podjechalem do salonu. W megance na salonie podobna historia - ksiazke telefoniczna, przewijanie kontaktow, inicjowanie rozmow itd. - wszystko to mozliwe jest TYLKO z poziomu pokretla na radiu, a nie z rolki na joysticku pod kierownica. Zarzucilem temat pracownikom salonu i sami byli zdziwieni, ze rolka nie dziala z telefonem - maja zbadac temat i mi oddzwonic. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 20 Września 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 może być też kwestia samego telefonu u mnie na SGS2 wszystko działa jak powinno w M3 przed liftem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldik Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) No wlasnie przed liftem. Moj samochod jest po, samochod sprawdzany w salonie tez byl po. Pozatym sprawdzalem na 2 telefonach: Samsung Galaxy Ace oraz Sony Ericksson Neo V i w obydwu przypadkach to samo - czyli nie dziala. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 21 Września 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 A czy możesz przewijać rolką pomiędzy pokazywanymi liniami - zakładkami? Czy są one aktywne, tzn. poświetlone, czy nie? Czy też może u ciebie nic nie działa z rolką, ani przewijanie, ani wciśnięcie jej, aby wybrać daną zakładkę? A co jest naisane w instrukcji radia na ten temat? Podają tam, że można wybierać numery za pomocą rolki? Jeżeli tak jest opisane w instrukcji to byłoby co najmniej niepoważne, gdyby to wszystko miało nie działać. W poprzednich meganach w instrukcji radia wzystko było opisane i działa zgodnie z tym właśnie opisem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldik Opublikowano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 W instrukcji nie ma nic na ten temat. Ostatnio dostałem też odpowiedź z serwisu Renault, że po konsultacji z Renault Polska potwierdzają, że po liftingu radia (panel przedni z USB i AUX) sterowanie książką telefoniczną, wykonywanie połączeń wychodzących itd jest niedostępne z poziomu rolki joysticka pod kierownicą a jedynie z pokrętła na panelu radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 W poprzedniej wersji nie tylko rolka pilota działa. Dwa klawisze przesuwu w lewo/prawo także. Ponadto w dolnej części jest klawisz wyboru głosowego. Jak w takim razie wybiera się głosowo numer w tym nowym radiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Zmiany na lepsze poszły w złym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Koledzy, nie bardzo wiem o co kaman U mnie tel Nokia E6 i radio z AUX i USB Praktycznie wogole nie dotykam paenlu radia do sterowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 O to chodzi, że kolega voldik pisze, że w nowym radiu nie ma sterowania telefonu pilotem przy kierownicy (nawiązywanie rozmów, wejście do książki telefonicznej, itp.) A my - z radiem z wcześniejszych wersji (bez wejścia usb na przodzie radia) - mamy wszystko w pilocie. A jak u ciebie w nowym radiu działa normalnie pilot przy kierownicy do sterowania wszystkimi funkcjami telefonu to może wytłumacz to koledze voldik. On nawet pisze, że ASO i Renault twierdzi, że ma nie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi