the_saint Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Witam serdecznie! Na początku zaznaczę, że starałem się znaleźć podobny wątek na forum, ale niczego podobnego nie widziałem. Zauważyłem dzisiaj w swoim Megane dziwną rzecz, podczas skręcania (kiedy skręciłem kierownicę maksymalnie w prawo) włączony kierunkowskaz zaczął przyśpieszać (odgłos sygnalizujący włączony kierunek przez kilka sekund był wyraźnie przyśpieszony). Później kierunkowskazy działały normalnie, a kiedy manewrowałem przed garażem i skręciłem kierownicę na maksa sygnał znów przyśpieszył. Eksperymentowałem jeszcze kilka razy i problem nie pojawił się więcej. Z góry zaznaczam, że żarówki sprawdziłem i są ok, wszystkie kierunkowskazy działają. W związku z moim problem chciałem zapytać czy ktoś z Was miał podobny problem i wie co to oznacza, albo może ktoś ma jakiś pomysł czego objawem może być takie zachowanie samochodu? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Przyśpieszone cykanie zazwyczaj sygnalizuje nie świecenie jednej z żarówek kierunkowskazów. Gdyby to przyspieszone cykanie pojawiło się to sprawdź czy w tym momencie świecą wszystkie żarówki po danej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Sprawdź styki w mocowaniach żarówek kierunkowskazów w przednich lampach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 3 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Dzięki za pomoc, jak problem wróci będę wiedział co sprawdzać. P.S. Mam tylko laickie pytanie czy ciężko jest dostać się do przednich żarówek kierunkowskazów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Niedawno miałem podobny problem wszystkie żarówki świeciły ,ale migały szybciej po wcisnięciu pedału hamulca,przyczyną był nadpalony styk MASY (-) na tylnej lampie.Czasem wystarczy wyczyściś umnie to nie pomogło więc trochę nadlutowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bania Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 miałem dokładnie to samo co irex. przypalony styk w kostce trylnej lampy, który powoduje jakieś zwarcie w czasie pracy kierunku i jednoczesnego hamowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Czyżby M II zaczynały na to samo chorować co ich poprzedniczki???? W I wersji było i jest to często spotykane....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Mi prawy kierunkowskaz w przedniej lampie nie działał, mechanik docisł styki przez nadkole i kierunkowskaz załapał powiedział, że jeżeli problem się powtórzy to do wymiany jest oprawka, wymieniłem od razu i problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi