Almabra Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Witam. Założyłem do mojej megi instalacje: STAG 300 Premium Reduktor AC Wtryskiwacze HAMA Zbiornik BORMECH i mam takie pytanie ponieważ zbiornik ma 52 litry pojemności i teoretycznie powinno wejść ok 42 litry gazu a przy tankowaniu weszło 35 litrów czy tak powinno być i czy przy napełnieniu zbiornika w końcowej fazie ma być słychać trzaski (chyba zawór odcinający) help pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Być może zbiornik nie jest wypoziomowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Może głupie ale sprawdź czy faktycznie masz taki zbiornik (porównaj papier homologacji do butli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Zatankuj ze 3 razy na różnych stacjach i porównaj ilość. Jak zbiornik jest wypoziomowany to jest pływak do podgięcia w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almabra Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Spróbuje na innych stacjach jeszcze a jak będzie podobnie to na przeglądzie gwarancyjnym niech to robią. Butla na pewno jest 52l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 U mnie jest 47L butla i włązi do 37L gazu. W instrukcji (Landi Renzo) jest że powinno być ok. 20% mniej gazu niż pojemność butli czyli u ciebie powinno być ok.38L. W razie czego pojedź na regulację to jest do ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Od kiedy tak jest? Zbiornik można tankować max 80% pojemności. Tak więc powinno się zmieścić 41.6 l gazu a nie 38. Nie wiem skąd Ci się to wzięło. A gdzie tankujesz? Edytowane 16 Września 2012 przez DARREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almabra Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 No dokładnie powinno wejść 41.6 przynajmniej teoretycznie, ostatnio tankowałem na Lotosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Almabra, to Cię zrobili w jajo, premium nie współpracuje z Twoim silnikiem ze względu na dziwne korekty, prędzej czy później się wszystko rozjedzie. Ja mam zbiornik 55l a wchodzi 52l. To jest zależne od pływaka. Daj sobie kilka tankowań, aby się ułożył jak to nie pomoże, to albo 2 razy kluczem o butlę, albo wyjąć wielozawór i odwiesić pływak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almabra Opublikowano 16 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 hmm Marek 07 na razie instalacje współpracuje i nie wiem czemu by nie miało tak być, zakładałem u autoryzowanego instalatora wiec mysle ze wie co w trawie piszczy sam jestem w temacie zielony, wiem ze to sprawdzony zakład i mam nadzieje ze będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 16 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 w instrukcji stako do 47 l zbiornika pisze ze ma wejsc od 33do 37litrów, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 27 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A wyjeżdżałeś gaz do końca że już się przełączał na benzynę. Może za wcześnie tankujesz jak wskaźnik pokazuje rezerwę a w rezerwie masz jeszcze np. masz 10 litów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofNE Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Mam taki sam problem,ale to podobno uroda kombi-miejsce na koło zapasowe nie jest poziome,stąd zbiornik też będzie leżał krzywo-tak mi powiedziano w warsztacie,który montowal mi instalację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 26 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 (edytowane) Bo zbiornik się poziomuje przy montażu, o tym warsztat powinien wiedzieć Edytowane 26 Listopada 2012 przez Marek_07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi