whitefunk Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Cześć, mam niewielki problem, mianowicie przycisk na klamce od zamykania w systemie hands-free czasem kontaktuje, a czasem nie... Czy moze powstał jakiś manual, jak to wymienić, naprawić, zrobić cokolwiek, żebym go nie musiał naciskać po 6-10 razy, żeby załapał? Prosze o pomoc :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Na forum jest kilka tematów z opisem i fotkami. Sam z niego korzystałem przy wymianie mikrowłączników. Przykładowo tu prawie manual: http://megane.com.pl/topic/976-hands-free/page__view__findpost__p__36028 I tu: http://megane.com.pl/topic/16719-demontaz-klamek-hf-w-megane-ii/page__p__156643__hl__mikrow%C5%82%C4%85cznik__fromsearch__1#entry156643 Poczytaj też od tego posta http://megane.com.pl/topic/976-hands-free/page__view__findpost__p__306694 Popatrz też na opis linkowany do PIKURA gdzie jest opis jak to w CLIO zrobić. A najlepiej wpisz sobie w szukajkę słowo: mikrowłącznik i szukaj w całym forum, otrzymasz do wyboru jeszcze kilka tematów o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whitefunk Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Witajcie, Mam pytanie, czy klamka kierowcy i pasażera zewnętrzna jest taka sama? Bo w kierowcy przycisk od zamykania handsfree mi już średni kontaktuje, a od pasażera chyba działa w porzadku albo na pewno lepiej... Czy mogę wymienić klamkę lewą na prawą bez problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) A po co nowy temat skoro już masz jeden otwarty?? połączyłem Nie opłaca się obydwu stron rozbierać i przekładać, by nadal mieć jedną popsutą. (choćby nawet były takie same) Kompletne z całymi podstawami są na 100% inne, same klamki zewnętrzne mogą być podobne, jednak trzeba to sprawdzić porównując je ze sobą. Skoro już zdemontujesz ta co szwankuje to wymień sobie mikrowłącznik w tej klamce i będziesz miał na długo spokój. Jest to fajnie opisane i zobrazowane w tematach na forum, wyżej masz to podlinkowane. Mikrowłączniki kosztują w ASO kilka złotych. Edytowane 11 Października 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezik84 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witam forumowicze. Mam pytanie czy istnieje jakiś inny hermetyczny mikrowłącznik do klamek niż oryginalny renault? Dwa miesiące temu wymieniłem wszystkie a od kilku dni już przestały działać:/ tzn tylne w ogóle już nie wydają charakterystycznego kliknięcia i robią zwarcie, zarówno lewa jak i prawa strona,przez co nie działa i zamykanie jak i otwieranie samochodu. Próbowałem z hermetycznym TS1117 pasuje i działa idealnie, ale niestety jest zbyt krótka ta gumowa osłona przez co guzik w klamce nie dosięga:/ Dziękuje za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Nałóż na czubek włącznika 1-2 krople "Kropelki" i poczekaj aż wyschnie. Wtedy wysokość powinna już być OK. Ewentualnie można coś podkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ja mam oryginalny ale jego kulka jest dokładnie "zapaćkana" smarem silikonowym i działa już bardzo długo. Ten smar jest niezwykle lepki i elastyczny, tak więc nie ma możliwości, by pod niego dostała się wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezik84 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dzięki chłopaki. Przykleiłem ok 1mm plastikowego elementu i działa. Biorę się za testowanie, niby są hermetyczne czyli powinny być szczelne ale czas pokaże. Jeśli nie zda egzaminu to kupię nowe na szczęście nie kosztują majątku i nałoże ten smar silikonowy:) Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi