Liso Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 (edytowane) ZMC to Zamość i jak ktoś ma uprzedzenia to raczej w drugą stronę bo uważacie nas już za ruskich. Znam trochę ludzi ze Śląska, czasem na rybach spotykamy się i to bardzo fajni ludzie są. Temat właściwego czyszczenia klimatyzacji zaczyna w Polsce dopiero raczkować. Pełno fachowców od "psikania w kanały", jednemu śmierdzi innemu nie przeszkadza. Moje propozycje przetestowane na sobie - nie zasłyszane: - jeśli tylko odświeżyć to najskuteczniejszy liqui moly klima fresh i jeśli niedawno był serwis to do następnego roku można przetrzymać na tym lub - poszukać warsztatu z pistoletem i preparatem do odkażania też firmy liqui moly, jeśli mają taki sprzęt to byli przeszkoleni jak go używać. Ja robiłem to w dwóch samochodach, swoim i ojca Toledo III. U mnie zadziałało elegancko a u ojczulka ze względu na trudny dostęp do parownika i "zapuszczenie" parownika przez poprzednich odgrzybiaczy niestety nie do końca. Ratujemy się klimafreszem do czasu rozbabrania i wyczyszczenia tego mechanicznie. Nie reklamuję tej firmy ale to z mojego doświadczenie najlepsze co używałem. Dobre rezultaty też miałem na piance CRC - tylko po opryskaniu parownika a nie kanałów. Edytowane 21 Sierpnia 2013 przez Liso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi