kacper69 Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 Mam w planie wymienić klamkę zewnętrzną w drzwiach . Czy same klamki (( same uchwyty) są takie same we wszystkich drzwiach w aucie ? Na załączonym zdjęciu jest to o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Nie, nie, kolego. Rozróżniamy 4 typy klamek w samochodach marki Renault Megane III: Klamka przednia lewa Klamka przednia prawa Klamka tylna lewa Klamka tylna prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Ale wiesz, że mi chodzi o samą rączkę,to co jest na fotce , nie o całą klamkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Musisz wiedzieć czy uchwyt masz od zwykłego zamka czy od HF. Uchwyt kierowcy ma w sobie zaślepkę od bębenka zamka, więc nie jest taka sama. Reszta wydaje się identyczna, ale na pewno rozróżniamy stronę prawa i lewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dartek Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Przerabiam teraz temat klamek zewnętrznych (bo poszukuję w kolorze TEA19 od strony kierowcy). Okazuje się,że klamki w w wielu modelach Renault są takie same np. Megane II, Scenic II, Espace IV, Vel Satis. Klamka prawa i lewa też się nie różnią (u kierowcy jest zamek pod pustą zaślepką, reszta ma kołkowe zaślepki), chodzi mi o część zewnętrzną, która wystaje z drzwi. Ta część zewnętrzna przykręcona jest do plastiku montażowego ze sprężyną odciągającą i to już jest różne dla prawej i lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
violcia Opublikowano 14 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Hej. Podepnę się pod temat. Mam Coupe III 2009. Chcę wymienić obecne klamki srebrne na takie same lecz białe. W wolnej chwili może ktoś wstawić schemat z jakiegoś programu serwisowego itp. jak wymontować/zamontować klamki? BARDZO dziękuję, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi