dijef Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Witam. W załączniku jest zdjęcie rozłączonego kabla biegnącego od kierownicy do niebieskiego gniazdka nad pedałami. Nie jestem w stanie powiedzieć czy nie umyślnie go oderwałem (mam wtyczkę) czy w takim stanie go kupiłem. Próbowałem znaleźć informacje na jego temat, ale nie udało mi się, więc proszę was o pomoc w ustaleniu do czego służy. Znając różne problemy z elektroniką tego auta nie ryzykowałem ponownego podłączenia, ale wygląda mi to na jakiś czujnik. Zauważyłem, że kiedyś bo zablokowaniu przy próbie otwarcia włączał się alarm, a teraz tak się nie dzieje, czy może to być powiązane? Czy mogę podłączyć kabel z powrotem bez rzeczy typu reset błędów (poza taśmą z kierownicy nic nie pokazuje)? Dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 nie jestem pewien czy to nie jest kabel od czujnika sprzęgła z tempomatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dijef Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Nie posiadam tempomatu w tej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 nad pedałami gazu. To ile masz tych pedalów gazu? :( czy masz kierownicę z prawej strony i czy skrzynia manualna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dijef Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Przeoczenie z tym gazem :( :) Prawa strona, manualna. Edytowane 27 Października 2012 przez dijef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) To są przewody od dolnego czujnika pedału sprzęgła. Zapalasz zawsze na wrzuconym luzie i wciśniętym hamulcu? Edytowane 27 Października 2012 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dijef Opublikowano 27 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Tak Edytowane 27 Października 2012 przez dijef Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Wyjmij czujnik przekręcając go o ćwierć obrotu i podłącz kabelki. Będziesz mógl zapalać tylko po wciśnięciu sprzęgła, niezależnie od włączonego biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Tak abstrahując od tematu. Gdzie się podziały wygłuszenia ściany grodziowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Zygmunt ze zdjęcia wynika, że są na swoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dijef Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Podłączyłem dzisiaj ale niestety nie działa. Miernik pokazał mi napięcie 2V, więc albo jest za niskie albo czujnik niesprawny. Oczywiście napięcie się pojawia po włożeniu karty i próbie startu dopiero. Ktoś zna prawidłowe napięcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Na przewodzie łososiowym powinno być 12V po włączeniu zapłonu. Czarny powinien być połączony z masą. Czujnik ma tylko zewrzeć oba przewody, możesz to zrobić bezpośrednio z pominięciem czujnika. Oczywiście tylko na czas próby uruchomienia, nie na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael1986s Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Witam A co może być przyczyną że auto odpala z guzika bez wciskania sprzęgła i hamulca? Zaczeło mi się tak dziać jak wymieniony został włącznik swiateł cofania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi