Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Hands free

oko26

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie HF w samochodzie działa, ale mam problem z kartami.

Jedną, w gorszym stanie rozebrałem i ukazał mi się widok, taki jak na zdjęciu. Jedna antena jest uszczerbana, prawdopodobnie ktoś nieumiejętnie rozcinał brzegi. W każdym razie karta działa ale w bardzo bliskiej odległości, 10-15 cm. Czy uszkodzona antena jest od HF? Bo pewnie druga od manualnego sterowania samochodem?

thumb_hosting_zdjec_1358173978__zdjecie0014.jpg

W drugiej karcie podobnie, ale gdy ścisnę ją na środku zaczyna łapać jakoś z 1 metra, więc teoretycznie jest ok. Tak samo przy odpalaniu samochodu. Jak luzem leży to musi być przy antenach, jeśli ścisnę to działa prawie w całej kabinie. Ale co znowu w drugiej się stało? Na środku jest coś w rodzaju cewki, ale za co ona odpowiada?

Czy może lepiej odpuścić sobie diagnozę na własną rękę i wysłać do El-Cars? Ale jeśli to głupota by była, to znowu szkoda 70zł, czy tam 140 za dwie :/

Tommi dziękuję, czytałem kiedyś ten wątek i stąd patent na przytrzymywanie przycisku. Niestety nadal nie wiem dlaczego po "zaprogramowaniu" wszystko działa a przestaje po nocnym postoju...

• 3 tygodnie później...

W deszczową pore musiałem na chwilę otworzyć i zamknąć szybę kierowcy, po zamknięciu drzwi centralny zaczął wariować (co chwila się włączał i wyłączał)

Później zauważyłem, że po włożeniu ręki za klamkę nie odblokowuje sie zamek centralny i tak jest teraz.

Czyli mogła woda się dostać i do wymiany mikrostyk? wszystkie inne zamki (drzwi pasażera, bagażnik) bez problemu

mam pytanie, czy mikrostyk jest pod tym czarnym plastikiem pod klamką?

Edytowane przez mattmatt

zawsze otwierał mi się zamek gdy tylko wsadziłem ręke za klamke nie ciagnąc jej ani nic nie przyciskając, teraz nie działa, czy to jednak może być coś innego niż mikrostyk?

Edytowane przez mattmatt

fotokomórka jest uniwersalna można ją dostać w elektronicznym sklepie czy jakaś specjalna musi być?

mam jeszcze pytanie, aparatem od telefonu można sprawdzić czy IR działa np. biorąc zwykły pilot od tv i naciskająć klawisze na ekranie telefonu powinno widać światełko, czy po podejściu z kartą do auta też to w ten sposób można zdiagnozować czy działa fotokomórka? Po prostu opuściłem do samego końca mokrą szybę, woda mogła się dostać i to uszkodzić?

Edytowane przez mattmatt

Witam, u mnie jest taki problem, drzwi od kierowcy działały prawidłowo, tzn otwierały sie po włożeniu ręki ( zamykanie nie zawsze działało ), drzwi pasażera ( nie działało nic ), dałem samochód do mechanika i odpiął akumulator po odebraniu, nie otwierają się drzwi kierowcy nic nie działa, przycisk ani fotokomórka, ale drzwi pasażera działa wszystko ( fotokomórka i przycisk) bagażnik działa bez zarzutów. czy odpięcie akumulatora mogło namieszać czy bardziej dostanie się wody ( teraz odwilż ) ??

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!