marr29 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) wiadomo jak wygląda nowe Clio i Fluence, nowe Megane, jeśli ma nawiązywać do tego stylu może wyglądać tak: zdjęcia nie są nowe, pojawiły się bodajże w 2011 zanim pokazano clio i fluence, zwłaszcza na jednym z nich, megane ma przód b.podobny do obecnego new clio, co sądzicie o designie? ten ostatni biały to raczej tylko 'wizja projektanta' :( nowe megane będzie traktowane raczej jako 4-ta generacja, choć między MIIIph1 i MIIIph2 nie ma znaczącej różnicy... Edytowane 11 Listopada 2012 przez marr29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 coś w tym jest, skoro fluenca-owi dali nowy przód, meganę też to czeka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) Tu jeszcze dwie fotki jednej z opcji: Źródło: http://francuskie.pl/?p=44073 Ogólnie powyższy koncept bardzo ładny IMO. Chociaż obecna Meganka i tak jest bardzo ładna. Edytowane 10 Listopada 2012 przez .Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Fluence wyszedł świetnie, zobaczymy jak będzie z Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Megane jest już po liftingu, nowa chyba będzie dopiero IV w 2014-15 roku. W tej chwili zmienia się wyposażenie MIII na gorsze oraz kilka elementów wewnątrz np. konsola centralana ma być z gorszego materiału takiego jak we Fluence (informacja od handlowca) - tną koszty :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 kataryniarz od kiedy ma być ta "gorsza" konsola? Jak na razie nie zauważyłem zmian w tym zakresie. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Od 49 tygodnia produkcji - koniec listopada. Nie będzie też standardowo podłokietnika z tyłu w wersji Dynamique, prowadnice zagłówków mają być czarne, inne zmiany podobno kosmetyczne. Edytowane 11 Listopada 2012 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 a od kiedy podłokietnik z tyłu był w standardzie w Dynamique? W Ph I na pewno nie (ostatecznie mam Dynamique)co do Ph II nie mam pewności, a przynajmniej nie znalazłem tego na renault.pl :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Ta ostatnia wizualizacja bardzo mi się podoba, jeśli jeszcze dodać do tego środek z nowego Clio (bardzo przypadł mi do gustu) to były by super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 robpab w katalogu ph2 na stronie jest w opisie wyposażenia standardowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr29 Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 tył i środek auta praktycznie bez zmian, a przód... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 To jest nadal MIII ph3, którą znamy od dawna. MIV pewnie jak zwykle luty 2015. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Wg Renault Megane IV* powinno się pojawić obok Laguny IV* w 2015 roku (być może pod inną nazwą będzie Laguna). Ma ktoś jakieś oficjalne informacje na ten temat ? Zdjęciami z sieci raczej nie ma co się sugerować iż prawdziwe światło dzienne Megane ujrzy prawdopodobnie podczas premiery jak to było w przypadku Clio IV... * Żródło: http://francuskie.pl/co-planuje-renault/ Edytowane 28 Czerwca 2014 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 (edytowane) Połączono z tym tematem. W 2016 roku ma pojawić nowe megane IV: http://i58.servimg.com/u/f58/17/84/30/43/megane11.jpg I ma być silnik 0.9 o mocy 90 KM przy ważącego 1300 kg a mocniejsza 300 KM. Chyba 900 cm3 nie wytrzyma więcej niż 50 tys. km...Co sądzicie o tym wyglądzie i silnika? Edytowane 18 Sierpnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 A skąd masz te dana na temat silnika 0.9 litra? Myślę , że, jeżeli wejdzie ten silnik do sprzedaży , to będzie super oszczędna jednostka , nie mówiąc o niskim ubezpieczeniu ( w Polsce płacimy OC od pojemności silnika.) Są coraz lepsze materiały do budowy silników, oleje, więc ze 200 tys km przebiegu powinien bezproblemowo wytrzymać , bo inaczej Renault pójdzie z torbami. Ja na pewno będę zainteresowany autem z takim silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi