Karjeep Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam, mam taki problem. Auto to MII 1,5 dci z 2003 r. Jak tylko pojawiły się ujemne temperatury moja MII już nie odpala tak jak wcześniej. Występują dwa przypadki: kręci ,długo i wreszcie odpala, albo kręci słychac jak silnik próbuje załapac ale mu się nie udaje i wreszcie zapala. Innych problemów z autem nie ma. Jeździ normalnie. Aha pompowanie pompką ręczną raczej nic nie daje. Autko mam od czerwca i jeszcze nie wymieniałem świec więc nie wiem co tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 W pierwszej kolejności sprawdziłbym świece żarowe, czy wszystkie sprawne. A może akumulator już staruszek i nie daje rady. To też należałoby sprawdzić. Należy podładować i sprawdzić czy lepiej będzie palił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 jak przygotować dizla do zimy, to piszą nawet w "gazetach do fryzjera"... 1) 100% sprawny akumulator 2) 100% sprawne świece 3) wymiana filra paliwa lub spuszczenie wody 4) dodatek do paliwa jesteś pewien, że powyższe masz spełnione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 4) dodatek do paliwa Lub tankowanie paliwa zimowego, już z dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) pracuję w branży paliw i... polecam jednak stosować dodatki SKYDD lub XERAMC wystarczą Edytowane 11 Grudnia 2012 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karjeep Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Dzięki za podpowiedzi, filtr paliwa wymieniłem jak jeszcze było ciepło, wody teraz nie spuszczałem, akumulator stary ale kręci dobrze, świece stare - jutro je sprawdzę, tankuje BP Ultimate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi