Mil3k6 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam mam pytanie co ile wymienia sie rozrzad i ile to moze kosztowac Renualt Megane 1,9 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 chyba co 120 000 tys km, a koszt w zaleznosci od 500 do 2000 w ASO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianbres Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 120 tys i zmień to na własną rękę. koszt ok 600 PLN :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 600 zl? razem z pompa wodna????? zalatwcie mi prosze za takie pieniadze wymiane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 1,9 d miesiąc temu - 550 zł bez pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianbres Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 pompa 70 - 200 PLN zależy od tego gdzi kupujesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Mnie kolega powiedział, że jak u niego zrobię to mi zrobi za 160zł bez części, części mogę kupić sam lub on kupi. Stanęło na tym, że on kupił i wyszło jakieś 600 zł łącznie z pompą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 zalatwcie mi prosze za takie pieniadze wymiane Przyjedź do Wałbrzycha a ja Ci taką wymianę za 620 zł załatwię. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Ja wymieniłem dokładnie przy 90.000. 120.000 jakie podaje Renault jest max przebiegiem. Żadna oszczędność wobec kosztów jakie można ponieść jak pasek się zerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Przy zastosowaniu markowych zamienników co 60 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleo6 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 To i ja się włączę do tego postu. W instrukcji piszą 120 tys. i tak planowałem ale........ostatnio wymieniałem poduszkę silnika i jak ją zdemontowac to widać pasek, mechanik go obejrzał i stwierdził, że stopień zużycia (po oględzinach optycznych i organoleptycznych ) wskazuje że bez wątpienianie jego zdnaiem nie przejadę na nim 120 tys. Obecnie mam 83 tys i planuję wymianę na 90 tys . (tyle stwierdził że mogę jeździć). Dodam że przebieg auta oczywiście jest pewny bo mam go z saloniku. A i mechanik mnie nie ściemniał bo to mój szwagier :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 W dieslach częściej się wymienia i to chyba właśnie co 90 tys. Nie mam kniżki ale tak słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleo6 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 Nie no w książce na bank jest napisane 120 tys moge zresztą zeskanowac jak ktoś nie wierzy ale tak jest. Sam jestem trochę ździwiony bo 90 tys a 120 to że tak powiem przepaśc w km. Rozumeim stopien zużycia po 110 tys kwalifikujący pasek do wymiany ale po 80 gdzie producent zaleca wymianę o 40 tys później. To mnie trochę zaskoczyło na minus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 w megane II 1.9dci rozrzad do wymiany po 120tkm.Warto zmienic troche wczesniej,dla swietego spokoju.Ja wymienilem na 118tkm,ale nie wiedzialem,ze producent tylko zaleca taki przebieg,w ASO MOWIA,ZEBY TO ZROBIC MAX 100tkm!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 16 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2007 w 1.5dci wymieniłem po zakupie :) to jest po 80 tysiącach :) za następne 80 tysięcy planuję znowu zrobić (czyli chyba za 4 lata :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi