libert Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Drodzy, dzisiaj odkryłem dziwną rzecz, której mógłbym poprzysiąc wcześniej nie było ewentualnie ja nie byłem jej świadom. Kiedy włączam nawiew w kabinie (AC OFF) włącza się automatycznie dmuchawa silnika, która wyraźnie buczy. Byłbym to jeszcze w stanie zrozumieć kiedy silnik byłby rozgrzany ale dzieje się tak również przy letnim silniku. Przy wyłączonym silniku sytuacja nie występuje. Czy to jest normalne, bo nie do końca rozumiem co ma do siebie dmuchawa silnika i nawiew w kabinie? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 To się dzieje jak włączasz klimę? Bo jeżeli tak to jest normalny objaw, bo trzeba schłodzić czynnik w układzie klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libert Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Jak włączam nawiew nawet na najsłabszy poziom bez klimy, ale z klimą jest chyba podobnie. Samochód mam dopiero od miesiąca ale wydaje mi się, że wcześniej tak nie było a przynajmniej nie słyszałem tej dmuchawy:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 że wcześniej tak nie było a przynajmniej nie słyszałem tej dmuchawy:/ Było zimno i prawdopodobnie sprężarka się nie uruchamiała. Teraz jest cieplej i po prostu uruchamia się sprężarka klimatyzacji, a w takim przypadku zawsze jednocześnie uruchamiany jest wentylator chłodnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libert Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Czy mógłby proszę również jakiś użytkownik M3 to potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 A co tu potwierdzać? Taka jest "polityka" Renault i tak to działa we wszystkich modelach wyposażonych w klimatyzację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Libert, co racja to racja i nie ma co tu potwierdzać. Zrób sobie mały eksperyment. Włącz silnik, nie włączaj klimatyzacji (AC off), podnies maskę i zobaczysz, że wentylator z przodu się nie kręci. Teraz włącz klimatyzację i zobaczysz, że wentylator się kręci. I tak ma być. Tylko nie wiem co ci buczy? U mnie wentylator chodzi cicho. A jak jest nawiem na max to jasne, że będzie głośno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Tylko nie wiem co ci buczy? Jak sprężarka nieużywana od dłuższego czasu lub pracuje na sucho to i buczy :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi