be1r Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Witam, Po wymianie akumulatora w MII 1,5 DCI 60 KW 2004 r. nie przyuczyłem szyb, nie wiedziałem o takiej konieczności, szyby zaczęły pracować skokowo, szyba przód lewa zjechała po kroczkach całkowicie na dół i już się nie podniosła, musiałem wypiąć szybę z zaczepów i podeprzeć ją na listewkach bo nie zostawię okna na noc otwartego;( Przy okazji grzebałem w sterowniku szyb (przełączniku) poszła iskierka i zgasło podświetlanie przycisków wszystkich szyb i mam błąd automatycznych świateł i wycieraczek... Czy macie fachowcy jakąś diagnozę?? Proszę:!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Standardowe pytanie - bezpieczniki sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
be1r Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Za automatyczne światła i wycieraczkę i ściemnianie lusterka tylnego odpowiedzialny jest bezpiecznik po maską, jeszcze nie wiem który, sprawdzę jutro za dnia(chyba, że pomożesz jaki to nr to tylko wymienię:!:. Większym problemem jest podnoszenie szyby które się zacięło, słyszałem coś o module przy silniczku... P_r_z_e_m_o słyszałeś coś o tym? Dodam że po zdjęciu tapicerki silnik był cały mokry.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 P_r_z_e_m_o słyszałeś coś o tym? Owszem, jest to szeroko opisane na forum w wątkach o szybach elektrycznych w Scenikach i Megankach II. :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Dodam że po zdjęciu tapicerki silnik był cały mokry.. To może i piny też mokre i robi zwarcie. Może (jak stoisz na dworze)jak mokry to mu się zamarznęło :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
be1r Opublikowano 8 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Sprawdziłem skrzynkę i jest sucha..który bezpiecznik jest odpowiedzialny za automatyczne światła i wycieraczki? http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=10890 z tego schematu sprawdziłem nr 9 i 7B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Za automatyczne światła i wycieraczki odpowiada bezpiecznik w kabinie o wartości 3A. Pierwszy od góry po lewej stronie płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) oraz 5F (7,5A) w komorze silnika Edytowane 8 Stycznia 2013 przez stock844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi