Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jakie wtryski?

darkside1987

Rekomendowane odpowiedzi

ciach

Wiem dałem ciała,mogłem zapytać;/ Dlatego teraz ratuje się na forum ale jeśli nie nikt mi tu nie odpowie to będę musiał do niego zadzwonić i zapytać.

P.S Sympatyczny z niego koleś!:D

Zasady cytowania proszę zgłębić kolego !

Tomik

Edytowane przez Tomik

A: Czy jeśli wymieniam jeden wtryskiwacz to musi on być takiej samej marki jak pozostałe,czy to nie ma znaczenia?

B: Czy po wymianie będę musiał jeszcze raz jechać żeby je jakoś zaprogamować czy ustawić czy po wymianie można wsiadać i jeździć?

ad. A Jeżeli masz układ delphi to musisz kupić wtryskiwacz delphi, zamienników nie ma i innego nie kupisz do tego silnika. Jeżeli masz układ wtryskowy siemensa to kupujesz siemensa.

ad. B Po wymianie na inny musisz wprowadzić kod do komputera znajdujący się na nowym wtrysku. Najlepiej za pomocą clipa.

Jeżeli masz możliwość kupna po 500 zł za nowy to nie baw się w regenerację. Koszty podobne a co nowy to nowy.

• +1 1

mrarek, ja lałem mixol do dCi tylko tego 102KM - opisywałem już na forum. 200ml na zbiornik. Lałem tak przez jakiś czas i nie było w sumie ani plusów, ani minusów. Z silnikiem nigdy nie było problemów.

aniewa, w 1,5 też się programuje? W 1,9 na pewno się programuje, ale 1,5 to nie wiem, dlatego chciałbym dopytać.

• +1 1

ad. B Po wymianie na inny musisz wprowadzić kod do komputera znajdujący się na nowym wtrysku. Najlepiej za pomocą clipa.

Czyli jeśli wyciągne stary i zamotnuje nowy to samochodem nie pojade do mechanika tak? Pytam bo sam bym wymienił i pojechał tylko zaprogramować:D

U mnie była diagnoza (problem injection fault), wymiana i programowanie i taki ogólny przegladzik w cenie 100PLN. Nie mam garażu więc uważam że warto, na mrozie łapki grabieją:D

Wtrysk zakupiony we własnym zakresie.

Edytowane przez artuoi

Dzięki wszystkim za pomoc. Dzwoniłem i dowiedziałem się że wtryski dostane po 350zł za sztuke,więc jak za darmo.Więc chyba najrozsadniej będzie po prostu go wymienić.

Jako że jestem laik to muszę zadać jeszcze jedno pytanie;)Czy nr wtryskiwacza musi być taki sam jak wymieniany czy istotne jest tylko żeby był tej samej marki i miał tyle cyferek co poprzedni?

Edytowane przez darkside1987

Ostatnio rozmawiałem z gościem, który regeneruje wtryski i powiedział, że przy układzie Delphi "kodowanie" wtrysków jest zupełnie niepotrzebne. Mało tego! Zasugerował, że dobrze jest co jakiś czas zamienić wtryski miejscami by komputer skalkulował opóźnienia (czyli tzw. kody) od nowa. Jeżeli ma rację to pewnie po zmianie/zamianie wtrysków jakiś czas silnik pracuje gorzej/głośniej/słabiej po czym automatyczna adaptacja załatwia sprawę.

Czy jest ktoś kto potrafi to potwierdzić/obalić ale nie na zasadzie "słyszałem od szwagra sąsiada"?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!