krojcu Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Polecanie jakieś dobre pióra wycieraczek do Scenica III? Niestety oryginalne z przodu dość szybko zaczęły kiepsko zbierać, po tym jak niechcący uruchumiły się (czujnik deszczu) jak odpalałem auto ze zmrożoną szybą i zapomniałem automatycznego trybu wycieraczek wyłączyć:/ Zna ktoś temat, na allegro widzę, że w podobnej cenie co płaskie oryginalne można dostać jakieś zamienniki, z jakimiś spojlerkami? Może ktoś z was poleca jakieś konkretne modele? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 u mnie sprawdzają się Valeo silencio. W samochodzie żony juz drugi rok działają. Na wiosnę planuję wymianę u niej i u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Poczytaj TEMAT Po co wyważać drzwi otwarte już :D Różnice są tylko w rozmiarach do poszczególnych M ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.A. Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Ostatnio zakupiłem BOSCH AEROTWIN, jestem bardzo zadowolony, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojcu Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dzięki za wasze opinie:) Kupiłem Valeo. Niebawem dotrą:D Nieco tańsze od Bosha i mają dobrą opinię. @Prezes - jak przeglądam forum to tylko o megane/scenic ph3 czytam;) Nawet nie zauważyłem, że jest temat dla wszystich modeli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 krojcu: No to masz okazję swoją wiedzę poszerzyć :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krojcu Opublikowano 30 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Pojeździłem już trochę na tych nowych wycieraczkach Valeo. Uważam jak tylko mogę, żeby czasem nie odpaliły się na zamarzniętej szybie:) Wodę zbierają idealnie bez smóg. Ale z solą sobie nie radzą w górnych częściach szyby (pomimo użycia płynów do spryskiwaczy), podobnie jak dwu letnie oryginały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Wydaje mi się, że temat wycieraczek nie do końca jest tematem uniwersalnym tzn. niezależnym od modelu auta. A to dlatego, że każdy model ma inną krzywiznę szyby. Może się zdarzyć, że ta sama wycieraczka będzie sprawdzać się na megane II, a już na megane III nie. Dlatego też zachęcam do dzielenia się uwagami o wycieraczkach do megane III w tym miejscu. Zbliża się wiosna, czas na wymianę wycieraczek, myślę, że wielu użytkowników będzie zainteresowanych doświadczeniami innych. Sam stoję przed tym dylematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 Wydaje mi się, że temat wycieraczek nie do końca jest tematem uniwersalnym tzn. niezależnym od modelu auta. Dlatego też zachęcam do dzielenia się uwagami o wycieraczkach do megane III w tym miejscu. Nie rozumiem! Masz MIII, jeżeli nie ma takiego tematu to go załóż. Sam sobie przeczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Nie rozumiem! Masz MIII, jeżeli nie ma takiego tematu to go załóż. Sam sobie przeczysz. Jesteśmy w dziale: Nadwozie, podwozie, wnętrze -> Megane III, Scenic III, Fluence dodając opinię o wycieraczkach wystarczy dopisać jakiego modelu dotyczy i po sprawie. Bo zakładam, że gro użytkowników ww. modeli zagląda jedynie tutaj, a nie do forum ogólnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Tak? A zwróciłeś uwagę na tag przy tytule? Kto mający MIII zaglądnie do tego tematu, chyba że przypadkowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aspirant44 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ja w ubiegłym roku kupowałem polskiego producenta ze strony http://www.motgum.com/ obydwie wycieraczki na przód - sprawują sie bardzo dobrze. Cena przystępna, i efekt ich działania nie pozostawia nic do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Motogum potwierdzam bardzo dobre wycieraczki ale rzadko można je nabyć w sklpie stacjonarnym. nie polecam wyceiraczek AERO , obcenie mam Bosch Aero Twin i mimo iż lataly nie raz już po oblodzonej szybie nic się im nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Zakupiłem niedawno na alle wycieraczki do SCIII firmy MOTGUM, od sprzedawcy "JacekLubin". http://allegro.pl/wycieraczki-wycieraczka-renault-scenic-iii-od-2009-i5314766330.html Wiem, że MOTGUM zawsze były dobre dlatego kupiłem. Niestety w SCIII głośno pracowały i podczas zmiany kierunku (pozycja pionowa) były głośne. Pomijam uchwyt uniwersalny, przez to brzydki i gruby. Odłożyłem je na zapas i niestety zmuszony byłem kupić oryginały: http://allegro.pl/wycieraczki-renault-scenic-iii-3-oryginal-04-09-i5307936334.html które pracują cicho i tak, jak powinny. W SCII używałem SILBAKów i było A do SCIII jest coś dobrego oprócz drogich oryginałów? Co wkładacie? Edytowane 22 Maja 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnyfluence Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Wycieraczki SILBAK do twojego samochodu otrzymasz w tej firmie. Kupiłem do Fluenca i świetnie się spisują. http://silbak.pl/2-wycieraczki-flat-dedykowane-renault-c-4_21.html Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 22 Maja 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi