P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 1) Polecam 1 - popraw temat 2) Polecam 2 Bateria w immo sprawna. Masz na myśli akumulator ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikaze95 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tzn źle napisałem, Bateria w kluczyku sprawna, akumulator również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Krótka odpowiedź nie da rady zakodować kluczyka radiowego, tak jak kluczyka na podczerwień. Albo padła pętla w aucie przy stacyjce, albo uszkodzeniu uległ transponder w kluczyku, albo go po prostu zgubiłeś. Pozostaje usunięcie immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikaze95 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) W jaki sposób usunąć immo? Transponder jest, bo otwierałem kluczyk żeby zobaczyć. Co do anteny ciężko mi ją teraz sprawdzić. PS. Antena przy stacyjce chyba nie ma raczej nic do tego, że centralny nie działa? Są 2 oddzielne odbiorniki z tego co wiem tzn antena - transponder i odbiornik C/Z Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 W jaki sposób usunąć immo? Trzeba "wyciąć" Raczej sam tego nie zrobisz, no chyba, że masz taką wiedzę.Nie masz drugiego kluczyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikaze95 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) W Tym problem, że nie mam. A nawet gdybym miał to lipa, bo immo zwariował, po tym jak auto stało jakiś dłuższy czas i po prostu aku padł totalnie i został wyjęty. Po Tej sytuacji immo stwierdziło, że nie chce współpracować. Rozumiem, po wycięciu immo nie będzie potrzebny jakiś emulator czy coś? W hondzie po wycięciu immo miałem błąd o nazwie "Uszkodzenie obwodu sterownika" i niestety autko wchodziło w tryb awaryjny. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tak myślałem, znajdź w skrzynce bezpieczników bezpiecznik 7,5A oznaczony ALIM lub Conso(nie pamiętam dokładnie nazwy). Najlepiej sprawdź po prostu wszystkie, byle za pomocą jakiegoś miernika lub przynajmniej 2 przewodów z lampką. Nie zawsze da się stwierdzić, że bezpiecznik jest spalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikaze95 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Rozumiem, czyli po padnięciu akumulatora mógł spalić się bezpiecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tak, objaw jest dokładnie taki jak opisujesz. Ten bezpiecznik odpowiada za zasilanie modułu UHC Bezpiecznik ma oznaczenie ALIM UC BIC (przynajmniej u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikaze95 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Okej, w takim razie idę zaraz szukać bezpiecznika. Teraz też pytanie z drugiej beczki, czy kluczyk się nie rozkodował przez wymianę baterii w nim? Bateria była wymieniana po sytuacji z akumulatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tak i nie, to jedna zagadka. Generalnie nie powinien, ale... Nie mniej, powinieneś otworzyć/zamknąć auto, oczywiście po wymianie bezpiecznika. Jeżeli immo będzie świrowało, wsiadasz do auta, kluczyk w stacyjkę w pozycję zapłon i trzymaj przycisk otwierania drzwi do momentu aż zgaśnie dioda immo. I powinno być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikaze95 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Bezpieczniki wyglądają wszystkie na sprawne. Rozumiem czyli teraz wsadzić kluczyk w stacyjkę i dać zapłon i trzymać otwieranie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Bezpieczniki wyglądają wszystkie na sprawne Na oko czy miernikiem dobrze sprawdziłeś ? Jak sprawne faktycznie to zrób tak jak było pisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikaze95 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Zrobiłem, Bezpiecznik na 100% sprawny, po wyjęciu bezpiecznika kontrolka immo przestaje mrugać, zrobiłem tak jak było napisane, ale niestety nici z tego dalej brak centralnego, a kontrolka od immo nie przestaje mrugać choć na chwilę będąc na zapłonie. EDIT: I Teraz pytanie czy jak wytnę immobilizer z kompa to czy nie będzie jakiegoś błędu przypadkiem ? Prawdopodobnie nie będę kodował tego Auta ponieważ to jest bez sensu, gdzie w tej samej cenie mogę mieć dożywotni spokój z immobilizerem. Dodano: 10 kwi 2016 - 15:45 Teraz pytanie gdzie się znajduje sterownik silnika? Nie mogę go odnaleźć a nie chce mi się wypruwać połowy auta w poszukiwaniach... Decyzja zapadła że immo będzie usunięty totalnie.. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Słabo szukasz. Pod maską obok silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi