gojgien Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Sama marka to jeszcze nie wszystko. Z testów wynika, że nawet ta sama marka, z tego samego roku, ma inne parametry przy innych rozmiarach i to trzeba głownie brać pod uwagę. Dobitnie to widać w komentarzach u sprzedawców ogumienia. Ta sama marka w jednym rozmiarze jest chwalona w innym zbiera negatywy. Tylko test porównawczy w poszukiwanym rozmiarze jest wiarygodny. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Dziękuję wszystkim za włączenie się w dyskusje Mycior zgadzam się z Tobą chce mieć na czym polegam i często wychodzę z założenia że lepiej dorzucić troszkę a mieć coś lepszego. Ostatnio zacząłem się zastanawiać czy nie kupić używanych opon wtedy mógłbym spokojnie kupić alufelgi a mam kilku znajomych na wulkanizacji, którzy mogą mi załatwić oponki. Co sądzicie o używanych oponach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2012 To samo co o kobietach z "odzysku". Zależy jak trafisz, niektóre jednak mają swoje ukryte wady, czasami spowodowane poprzednim złym traktowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycior dti Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Mientex, co do opon używanych to jest jakieś rozwiązanie jeśli masz je z wiarygodnego źródła! Zazwyczaj są to opony po przeżyciach, stare, lub co gorsza powypadkowe... Raz w życiu miałem i raczej podziękuję...( poleciały łożyska)! Mogą mieć sporo bieżnika ale złe traktowanie przez poprzednika lub złe składowanie są częstymi wadami takich opon niewidocznymi gołym okiem! Wulkanizator- sprzedawca wie jak wcisnąć słaby towar... wyważy przy tobie "do zera" z czułością do 2gramów, ale maszynę oszuka- autka nie!!! Często-gęsto opona używana w naprawdę dobrym stanie kosztuje około 50-60pln mniej niż nowa... i tu się zaczyna! na używkę wulkanizator nie da Ci żadnej gwarancji ( może rozruchową pod warunkiem że nie będziesz jeździł ),a nowa ma od 3 do 5 lat gwarancji w zależności od daty produkcji czy sprzedaży. Ale decyzja i tak należy do Ciebie, mam nadzieję że w/w argumenty choć troszkę pomogą w podjęciu decyzji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 mam takie pytanie czy 6j x15 et 38 będzie dobrze pasować do megane IphII ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 mam takie pytanie czy 185/60 6Jx15 ET38 będzie dobrze pasować do megane IphII hecbeck? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2012 dzięki, a szersza opone bez problemu mogę założyć np 195/60/15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 koledzy a szersza opone bez problemu mogę założyć np 195/60/15 felga 15 et38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) możesz, tylko może przekłamywać delikatnie licznik. Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez Dziambel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 dzięki wielkie, ale widze że dużo ma takie opony albo 195/50 . sam nie wiem czy kupywać dedykowane 185/60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nix Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Pozwolicie że się dołączę do topiku... Czy do Megi I ph II będą pasować 1. 15cali 6,5J ET 50 ? 2. 15 cali 6 J ET 50 ? Przejrzałem podpięty poradnik, oryginalny rozmiar do tej Megi to 15 cali, 6 J ET 43. A pytam bo mam no oku komplet, ale gość nie wie czy to są 6 czy 6,5 J... pzdr! Nix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 wejdą, ale może obcierać opona, jeśli będzie szeroka, zawsze można dać dystanse sam nie wiem czy kupywać dedykowane 185/60 195/50 są tańsze, ja mam 185/55 i nie narzekam, ale są troche droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mientex Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Tak w sumie masz zupełną rację co do opon używanych i po części przekonało mnie to do zakupu nowych ale jeszcze zastanawiam się jaka firma ostatnio polecił mi znajomy o takie oponki MATADOR MP44 i chciałem się zapytać czy ktoś może jeździ na takich albo miał styczność z tą marką może się w jakikolwiek sposób wypowiedzieć bardzo byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi