mcyork Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 1000 zł ? a jakie opony bierzesz pod uwagę że tyle Ci wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 w sumie troszkę przesadziłem, ale licz za oponę 200zł, to felgi 500-600 + 800opony = 1300-1400zł. Do mnie 1 sztuka opony kosztuje od 300zł w górę ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianpop Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgadza się opony 17 to ok 300 zł za sztukę, ale do 15 możesz dostać już 160 zł za szt. Ja kupiłem w tej cenie Dayton'y. Może to nie super firma ale miałem je w poprzednim aucie i nie narzekałem. Poza tym lepiej wydać więcej kasy na dobre zimówki, niż na letnie. Felgi aluminiowe 15 oryginalne renault można kupić na alledrogo już w cenie 600 zł za komplet. (Ja znalazłem za 580zł + 55zł za przesyłkę. Wprawdzie były zawalone jakimś smarem od środka, ale rys było bardzo mało.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja u siebie mam takie i złego słowa nie dam na nie powiedzieć http://www.ceneo.pl/2151382 Poprzednio miałem D210 czyli poprzedni model i również spisywały się bardzo fajnie. Jak dla mnie to za ta cenę nie ma lepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Co do alufelg to z tego co czytałem jest pewne ryzyko kupując z opcją przesyłki , gołym okiem może nie być widać czy felga była spawana , prostowana itd . Obawiam się że potem przy wyważaniu mogą być problemy .Tomik 1970, dzięki za podpowiedź , na pewno wezmę pod uwagę opony które podałeś w linku Myślałem jeszcze nad Firestone Multihawk oraz Continentalach jakiś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianpop Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja u siebie mam takie i złego słowa nie dam na nie powiedzieć http://www.ceneo.pl/2151382 Jak dla mnie to za ta cenę nie ma lepszych Zgadzam się w 100% (moje trochę węższe 185/65/15). Jeśli chodzi o zakup na necie to oczywiście trzeba zadzwonić do gościa i zapytać na czy na 100% są proste, a potem dokładnie obejrzeć przy odbiorze od kuriera. Ja rozpakowałem każdą z osobna i oglądałem. Można pomierzyć odległości pomiędzy rantami w kilku miejscach miarką. Powodzenia w poszukiwaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 dziękuje za wszystkie rady , są one dla mnie bardzo cenne Jak kupie coś fajnego i porobię fotki całokształtu , dodam do odpowiedniej kategorii . pozdrawiam 8-) Mam kolejne pytanie . Upatrzyłem sobie felgi z oponami oryginalne Renault , w których ET wynosi 43 , wyczytałem iż seryjnie w moim modelu auta ET jest równe 38 .Czy poprzez zastosowanie pierścieni redukcyjnych ( dystansów) jest możliwość założenia takich felg , jeśli tak czy jest sens takiego zabiegu czy lepiej szukać dedykowanych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam . Znalazłem ciekawą aukcję KLIK Chciałbym kupić takie lub podobne felgi jednak martwi mnie fakt iż średnica otworu centrującego która wynosi 70,4 jest inna niż powinna wynosić oryginalnie w moim modelu samochodu czyli 60,1 (KLIK ) Moje pytanie do was , czy jest możliwość założenia felg z aukcji którą podałem , a jeśli tak co muszę zrobić żeby tego dokonać. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 kupisz sobie pierścienie i zmniejszysz średniće ,jakieś 20 30 zł to koszt pierścieni centrujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Felgi podejdą. Wpisz w allegro: pierścienie centrujące i wybierz odpowiedni rozmiar. Nie podaję konkretnego linku, żeby nie było reklamy, poza tym, linki i tak za jakiś czas wygasną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcyork Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Słyszałem o pierścieniach redukujących ale czy one nie są po to żeby zmniejszyć ET ( osadzenie)? Pytam ponieważ jestem w tym temacie laikiem :-P No cóż , dziękuje w takim razie za pomoc, biorę się za poszukiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Słyszałem o pierścieniach redukujących ale czy one nie są po to żeby zmniejszyć ET ( osadzenie)? W tym przypadku chodzi o dystanse, to co innego. Ty potrzebujesz do tych felg pierścieni centrujących. P.S. Tam wyżej, Andrzej był szybszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 7 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 a propo dystansów mam pytanko aktualnie posiadam felgi z et50 i oponki 185/60 a mam w planach zakup opon 195/55. i teraz pytanie czy wystarczy wstawić pierścienie o szerokości 5mm (chyba więcej się nie da na piastę) czy może od razu dystanse 15mm (aukcja allegro) i czy wstawiać tylko na tył czy tył i przód. Mam dylemat a nie chciałbym niepotrzebnie wydać kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 9 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Powiedzcie mi taką rzecz. Znalazłem używane felgi, takie jak te: http://allegro.pl/show_item.php?item=1481136765 już się na nie napaliłem, bo myślałem, że to Alutec Storm, a to chyba ich podróba (różnią się bardzo niewiele). Czy te felgi z linku to są chinole? Warto je brać, czy sobie odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 10 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 .Pawel, chinole nawet nie leżały obok aluteca storm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi