d3bian Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam, mam taki problem zakupiłem jakiś czas temu swoją Megankę II 2003r Sedan i dziś zauważyłem, ze pod klapą bagażnika odkleiła się jakaś taśma którą ktoś zamaskował zadrapanie i początki rdzy. Pytanie czym to zabezpieczyć by rdza sie nie rozprzestrzeniła? Uprzedzając dziwne pytania przy zakupie widziałem taśmę i domyślałem się co pod nią jest... :) Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez d3bian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Oddać do lakiernika. Ja mam naklejoną podwójnie folie ochronną od nowości i nie ma żadnego śladu, czy czegokolwiek. Fotki w moim temacie. Dodano: 19 kwi 2013 - 23:29 W tym przewodzie gumowym też ktoś nieudolnie grzebał. Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 (edytowane) Zakup tej gumowej osłony na kable to ok.25pln.w ASO, wymiana bajecznie prosta. U mnie przy pękniętej tej osłonie w czasie deszczu woda przedostawała sie do bagażnika. Edytowane 20 Kwietnia 2013 przez pit-men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Bagażnik był bity i ktoś inteligentnie przeciął kable zamiast po odłączać...tak mi sie wydaje. Polowałem na nią na szrocie, ale chyba zamówię w ASO po powrocie z urlopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Ja bym to wyczyścił i na nowo pomalował, od tego "spawu" do otworu wiązki. Jak zrobisz to sam to pewnie zamkniesz się w kwocie 100-150 zł. To powyżej to jedynie w celu pokazania samej technologi jak to się robi. Element jest na tyle mały, że jak to zrobisz dobrze nikt na to nie zwróci uwagi. Zawsze też możesz podjechać do lakiernika, ale znając życie zaczną się komentarze, że to mu się nie opłaca, że itd, itp i pewnie powie że to z 300-400 zł będzie kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 chyba tak właśnie zrobię, ale to jak będzie słoneczko w pełni. jak dobrze wyjdzie to może i nadkole machnę dzięki przemo i jak się zdecyduje dam zdjęcia efektów mojej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Poszukaj w okolicy jakiś sklepów z materiałami do malowania, pomiń wszelkie markety budowlane. Popytaj znajomych może oni wiedzą, gdzie takie sklepy są i jaką mają renomę. W takim sklepie kupisz wszystko co potrzebne, a przypuszczam, że jak dobrze zagadasz to być może pomogą, a na pewno doradzą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi