mrarek Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 wymień EGR na sprawny i żaślep. spawny i prawidłowo zaślepiony EGR nie ma takich problemów, o jakich piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffsa Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 a czy nowy egr trzeba jakoś przyuczać bo ktoś wspominał., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 wkładasz, podpinasz i zaślepiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffsa Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 (edytowane) ok znalazłem mam błąd CO.0 czyli obwód otwarty lub zwarcie do masy. pisze że jeśli konieczna jest wymiana nalezy przeprowadzić "RZ002 Dostosowania systemu EGR" może ktoś ze znawców clipa wie gdzie tego szukać bo jestem nowy w tej materii. w załączniku jak to wygląda EDIT juz znalazłem przyuczanie mam inny jeszcze elektromagnes to sprawdzę go popołudniu czy przyuczanie coś daje. __________________________- EDIT 2 nowe fakty zabrałem się za rozebranie elektromagnesu EGR-a okazało że że potencjometr który tam jest ma zaśniedziałe styki przeczyściłem poskładałem i chcek emission zgasło razem z ikona silnika. Świeci natomiast serwis sprawdzałem CLIPEM brak błędów w Clipie ??? poradźcie czego szukać dalej. __________________________________________________ FINAL egr naprowiony przez demontaż elektrozaworu i przeczyszczenie styków na potencjometrze w środku. kontrolka serwis również załatwiona był problem w kolumnie kierowniczej. czyli ZERO BŁEDÓW i egr uratowany w poniedziałek biorę się za zaślepienie EGR-a Edytowane 22 Września 2012 przez raffsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEvEL Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam Dziś po zatankowaniu na Statoil LPG do pełna i około 10 litrów 95, po przejechaniu około 50 km pojawił mi się komunikat "check emission", service i lampka kontrolna układu oczyszczania. Auto jest po wymianie wszystkich filtrów i oleju /oprócz paliwa, bo jest z pompą/ oraz filtru od gazu. Zatrzymałem się kilka razy i te wszystkie komunikaty po włączeniu silnika zawsze się pojawiają, także jak nie odpalę silnika. Silnik odpala normalnie, wydaje się w porządku. Przejechałem tak 300 km na autostradzie. Auto jest przed wymianą całego rozrządu, minęło 104 tyś. od ostatniej wymiany, ma przejechane 205 tyś. Czy to może być problem paliwa? EDIT: Błąd zninął sam. Edytowane 7 Września 2015 przez LEvEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi