ROBRAT Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Witam chciałem zapytać w jakim formacie nagrać płyę z muzyką którą chcę słuchać w aucie,bo ni jak mi nie wychodzi ciągle wywala błąd jak wkładam płytę.Orginał czyta bez problemu a takie nagrania własne nie.O co chodzi?tak mądre radio,że nie zczyta pirata ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Kup dobrą płytę i nagraj z prędkością x4 lub x8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Nagrywam nerem,a format to MP3?? prędkości też zmieniałem- w dwd domowym idzie,na radio domowym idzie a w aucie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zacznijmy od tego czy masz radio z MP3? ;) U mnie czyta bez problemu nawet nagrane 48x (CD-R)/8x (CD-RW) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Format "Płyta Audio", jak z prędkością próbowałeś to pozostaje tylko czyszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBRAT Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 dlaczego czyszczenie skoro stare styrane płyty orginalne czyta bez problemu,wydaje mi się,że coś kiepsko nagrywam nie tym tropem idę,jutro zaprubuję kolegi płytę którą sam nagrywał i u niego gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 A przypadkiem kolega nie nagrał płyty z utworami w formacie mp3. Oryginalne radia bodajże do roku 2005/2006 nie czytały płyt z muzyką zapisana jako mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 2007 też nie czyta MP3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowaldo Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Miałem podobną sytuację jak kolega. Oryginalne płyty odtwarzało dobrze, a te nagrane przeze mnie przycinało. Pomogło wyczyszczenie zwierciadła lasera. Sprawa jest bardzo prosta do zrobienia w domu. Wyjmujemy radio z kieszeni, odpinamy kable, następnie zdejmujemy górną pokrywę radia. Trochę spirytusu na patyczek do uszu i przecieramy szkiełko nad laserem. Potem składamy wszystko z powrotem i możemy cieszyć się dobrze odtwarzaną muzyką z własnych płyt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Czyszczenie nie zawsze może tutaj pomóc... W mojej Megi miałem dokładnie tak samo - oryginalne płyty czytało bez problemu, natomiast te nagrywane w domu (format Audio-CD) już nie koniecznie. Powodem tutaj może być (tak jak napisał kataryniarz) prędkość nagrywania płytki. Nagrywaj z prędkością x16 lub x8 (może być wolniej jeśli nagrywara Ci na to pozwoli). Wydaje się proste? I tutaj zaczynają się schody gdyż nowe nagrywarki nie pozwalają nagrywać z tak niską prędkością. Jeśli masz możliwość nagrania na jakiejś starej nagrywarce (co najmniej kilkuletniej) to na pewno się powiedzie - inaczej może być ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivasec Opublikowano 10 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Wydaje mi się, że to jednak wina radia bo np u mnie i w Reni kolegi czyta wszystko jak leci bez problemu, nagywane CDR DATA, CDR AUDIO i oryginaly. Co do mp3 to niektóre radia są wyposażone w tą funkcje i nie zależy to od rocznika auta. Na takim radiu jest zaznaczone, że czyta mp3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 sivasec Radio czyta Ci wszystko jak leci bo masz poliftową i możesz mieć już nowszy model radia. Jakie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DruM Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 właśnie wszystko zależy czy masz odczytywanie w radiu Mp3, czy tylko Audio Cd. Najlepiej sprawdz ile jest piosenek na oryginalnej płytce. Jeśli kolo 20/30 to Audio, lecz więcej to Mp3 format. Uzyj programów Nero lub Ashampoo Burning Studio, póżniej w opcjach nagrywania nagraj Muzykę --> MP3 lub Audio format Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivasec Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 sobka - tak mam po lifcie. Skoro piszesz, że przed liftem radia miały problem z czytaniem płyt nagrywanych to pewnie tak jest. Jeżeli ktoś ma radio bez opcji mp3 to dobrym rozwiązaniem jest zmieniarka xCarLink. Sam posiadam takie urządzenie i polecam każdemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sobka01 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 DruM z jaką prędkością nagrywasz Audio CD? Ostatnio nagrywałem x8 i nie banglało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi