Wolfson Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Niestety nie znalazłem odpowiedzi na pytanie: czy sprzęgło z dCi 101KM podejdzie do wersji 82KM ? Mam w planach chip na ok. 100KM i obawam się, że seryjne sprzęgło długo nie wytrzyma takiej modyfikacji. Już teraz zdarzają się pojedyncze uślizgi przy mocniejszym wciskaniu pedału gazu ;/ Ktoś z Was wie, czy taka zamiana jest możliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strenault Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Nigdy nie zrozumiem tuningowania Diesli. Sprzęgła do tych mocy silnika są różne. Czy podejdą - niech sie inni wypowiedzą, może ktoś ma za sobą takie praktyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiW Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Odgrzewajac kotleta- czy te sprzęgła sie różnią i czy jest możliwa taka zamina (ja mam akurat 86 koni)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 W Lagunie masz 86 KM zamaist 130 KM? To Remont silnika trzeba zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 A co ma piernik do wiatraka? Przecież pisze w temacie dotyczącym megane II. Nawiasem jego laguna ma 130 kucyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiW Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) 86 koni mam w Meganie :) To czy wie ktoś czy są zamienne? Edytowane 29 Marca 2015 przez ZibiW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Są zamienne, jest nawet kilka "oryginałów" różnych producentów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZibiW Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) A czy Kacper wymieniałeś u siebie już sprzęgło? Polecasz jakieś (poza np Luka)i czy jest w tym silniku dwumas (mam od niedawna Megana z takim samym silnikiem) Pytam bo mam prawie taki przebieg i chciałbym choć trochę się doinformować. Tak na marginesie zaliczyłeś już opisywaną profilaktyczną wymianę pompy oleju i panewek ? Jak pytałem mechaniorów to mają przeciwne zdania. Dzięki Kacper za linka i Wesołych Świąt. Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez ZibiW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Poczytaj sobie ten temat. http://megane.com.pl/topic/56723-sprzeglo-bardzo-wysoko-wysprzegla/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi