kaag Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Od czasu organizacji zakupu grupowego MaxiEcu kontaktuję się z programistą i dostałem zapewnienie że na tą chwilę możliwości zmian opcji w UCH są prawie identyczne jak w clipie, brakujące opcje to dodawanie kart (opcja pojawi się w przeciągu miesiąca) i obsługa czujników ciśnienia w oponach ( dodawanie kodów). Ponoć UCH w phII jest nieco inny dlatego działa to tylko w phI. Pan był tak miły że na podstawie przesłanych logów miał przygotować dla mnie "betę" pod phII, ale okazało się że mają już MegiII phII do testów i wersja oficjalna powinna być dostępna do połowy przyszłego miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias_85 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, czy warto zainwestować w oprogramowanie maxiecu 2? Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zależy czego oczekujesz/co byś chciał tym zrobić i do jakiego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manias_85 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Auto Megane II phI, chciałbym móc przeprowadzić testy modułów, odczytywać i kasować błędy i według opisu ten program na to pozwala i widzę, że jest ciągle rozwijany o kolejne opcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 12 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2014 Mam MaxiEcu 2, czy wie ktoś jak mogę sprawdzić asystenta parkowania tyłem? Nigdzie nie znalazłem w programie takiego działu. Problem w tym, że jak parkuję tyłem raz działa dobrze, a innym razem od razu piszczy ciągłym sygnałem, mimo braku przeszkody. Chciałem zdiagnozować to programem, aby nie wciskać się z multimetrem pod zderzak i po koleji sprawdzać wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Pojawiła się kolejna wersja MaxiEcu, doszło kilka rzeczy do Megi III/Scenic III i Koleosa - np. różne kodowania czy zmiana języka. Dowiedziałem się też że budują nową wersję interfejsu MPM-COM, pewnie chodzi o podzespoły, bo nowa wersja ma być tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Witam Zastanawiam się nad zakupem MaxiEcu do swoich renówek. Pytanie czy MaxiEcu prócz podglądu oraz kasowania błędów da radę. Właczyć tempomat. Sprawdzić i uruchomić grzałki w nagrzewnicy Czy zostaje mi tylko CLIP - chińczyk wszystko mający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Czy mogę prosić osoby, które posiadają program MaxiEcu o sprawdzenie jednego parametru? Najlepiej jak będzie to też Scenic II ph1, 1.9dci, ale innym też będę wdzięczny. Program nie pokazuje mi ani jednego błędu, ale za to wartość temperatury na zewnątrz pojazdu nie jest prawidłowa. Na forum wyczytałem, że to czujnik wbudowany w przepływomierz, który sprawdza temperaturę powietrza zasysanego. Pytanie czy program pokazuje głupoty, czy faktycznie przepływka do wymiany. Poniżej screen z parametrem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Z tego co pamiętam przy podłączaniu sceniola syna z silnikiem 1,9dCi 120KM, to też ten parametr był niepoprawny, niestety nie mam screena do pokazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Pytanie czy MaxiEcu da radę właczyć tempomat. Sprawdzić i uruchomić grzałki w nagrzewnicy Może dać radę bo dodali kodowanie UCH do MII phI ale na 100% nie wiem bo mam phII więc nie mam jak sprawdzić które opcje w UCH można kodować. Producent twierdzi że wsio to co w CLIPie bez dwóch opcji ale lepiej to sprawdzić przed zakupem. Jak masz interfejs to pobierz demo i zobacz czy są te funkcje. Edytowane 19 Września 2014 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 screen nie jest mi potrzebny uwierzę na słowo, ale pamięć potrafi być zawodna (bez obrazy). Mogę Cię prosić o podłączenie maxiecu i potwierdzenie tego parametru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 To trzeba mieć to auto dostępne by ponownie podłączyć, niestety nie jest moje. Podpytałem właściciela, czy sobie przypomina jak to wyglądało i potwierdza że odczyt był głęboko na minusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko78 Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 U mnie w megane II 1.6 też był dziwny odczyt ale na plusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 elbandito wejdź w parametr "klimatyzacja" i tam powinno pokazać temperaturę powietrza na zewnątrz. Porównasz i stwierdzisz czy chodzi o czujnik w lusterku czy w przepływomierzu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi