Obiboc Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Odnośnie temperatury, wczoraj ponownie się bawiłem kompem, zmieniłem ustawienie nawiewu na 27 stopni i temperatura w kompie spadła do 70C więc program coś pokazuje ale są to raczej głupoty. Inna sprawa obciążenie alternatora. Może ktoś z zerknąć ile procent podaje program? W moim bolidzie obciążenie stale i niezmiennie pokazuje 99%. Edytowane 7 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Odnośnie alternatora znalazłem u siebie dwa parametry. Nie wiem czy są prawidłowe, ale na pewno ten pierwszy jest dziwny: W dziale "Jednostka przełączająca i zabezpieczająca UPC Ogólny CAN" Obciążenie alternatora między 38 - 41 % - na biegu jałowym W dziale "Silnik diesel…" Napięcie alternatora mierzone w mA. Na biegu jałowym wacha się non-stop między wartościami -16895, +24576, +256, +12288, -28927 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Napięcie alternatora mierzone w mA jeśli napięcie to w V, jeśli w mA to prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Jasne, ale ja tylko cytuję, to co jest napisane w programie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbe Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Ostatnio za pomocą MaxiEcu próbowałem zdiagnozować co może być przyczyną braku możliwości zamykania auta poprzez przycisk na klapie bagażnika i uruchomiłem jakąś funkcję testu/ diagnozy anten/ nadajników (nie pamiętam dokładnie jak się nazywała). Nie dość, że niczego się nie dowiedziałem, to jeszcze na dodatek całkowicie padło mi tym razem otwieranie (zamkniętych) 3 z 4 drzwi (działają tylko kierowcy). I to zarówno poprzez wsunięcie dłoni za klamkę jak i poprzez jej dwukrotne pociągnięcie (mam HF). Jeśli chcę otworzyć te 3 z 4 drzwi muszę korzystać z pilota (karty) :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Może włączyłeś funkcję selektywne otwieranie drzwi i pokryw. Jedno naciśnięcie otwiera drzwi kierowcy a dwa pozostałe i klapę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbe Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Nie koajrzę abym widział taką funkcję w MaxiEcu? Gdzie jej szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Jest to w module kontroli nadwozia. Tam są bodajże konfiguracje i masz w nich sporą listę elementów do zakodowania, tam właśnie jest ta opcja. Nazywa się inaczej niż w clipie, coś o otwieraniu pokryw ma w nazwie i jest gdzieś tak w połowie tej listy. Tak to wyglądało podczas kodowania w Scenicu II zakładam że w megi jest tak samo. Dodano: 18 gru 2014 - 22:13 Dostałem obiecany "prezent" od Mari. Trochę to trwało ale słowa dotrzymali tzn. dodali obsługę UCH w Megane II ph II i Scenic II ph II. Edytowane 31 Października 2014 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy19 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Witam Mam pytanie odnośnie MaxieEcu, zakupiłem u producenta kabel MPM-COM i do tego dają gratis Oprogramowanie OBDII do diagnostyki silnika i niby można podejrzeć silnik na żywo i odczytać zamrożone ramki, jak do tej pory to nie mogę nic z tych rzeczy zrobić, nie wyszukał u mnie w megane żadnych błędów, pomimo że odłączyłem czujnik faz wałka rozrządu oraz jedna cewkę, komputer pokładowy wykrył błędy a oprogramowanie nie. W czym leży przyczyna, może być wadliwy kabel czy robię coś nie tak. Z góry dziękuje za pomoc pozdrawiam. 33 osoby tu zaglądały i żadna nie posiada maxiecu na stanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 No i co z tego że zaglądały?? Ja też mam MAXI ECU ale zakupiłem go z ELM-em i nie mam bladego pojęcia jak to jest, albo powinno być w Twoim zestawieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Panowie, czy po najnowszej aktualizacji softu Maxiecu2 można w Sceniku IIph1 wyłączyć z automatycznego zaciągania hamulec elektryczny? Było to sprawdzane? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Można ale czy działa to nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 (edytowane) aniewa, czy był byś uprzejmy i sprawdził czy ta funkcja działa prawidłowo? Mi zgłasza, że wykonałem czynność nieprawidłowo. Jutro może zadzwonię do Maxi i dowiem się co nieco. Pewnie robię coś nie teges bo z kompem to u mnie nie do końca kumku. Pozdro Edytowane 29 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Sprawdzałem i umnie ta funkcja też nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek42 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Dziekuję pięknie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi