Piotr_Justyna Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam, Od wczoraj jestem szczęsliwym posiadaczem renault megane II 2003r.Niestety mam taki nurtujący mnie problem,auto posiada instalacje LPG i oczywiscie z niej korzystam niestety mimo,że jeżdże na gazie to wzkazówka od benzyny szybuje w dół,tak jakby była ona zużywana.Jako ciekawostke dodam że zatankowałem dziś benzyne za 50zł i wzkazówka pokazała że jest 1/2 baku.W instrukcji jest napisane,że bak ma 60l wiec o co tutaj chodzi!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 o co tutaj chodzi!? pewnie ,tak jakby była ona zużywana. to trzeba sprawdzić w pierwszej kolejności. Dodatkowo nie ten dział - przenoszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Po prostu komputer nie wie, że masz gaz i dla pewności odejmuje sobie paliwo na wskazówce wskaźnika ilości paliwa. Normalny objaw jak nie ma się emulatora ilości paliwa. :) Odłącz akumulator na 15 minut i będziesz miał stan paliwa po resecie kompa, tylko że potem trzeba przeuczyć szyby i wpisać kod do radia oraz ustawić godzinę. Dodano: 12 maj 2013 - 21:42 Ewentualnie można zrobić test zegarów i też będzie tam podany stan paliwa w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d3bian Opublikowano 12 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 twój samochód oblicza ilość benzyny w baku na podstawie przejechanych kilometrów. Samochód nie wie, że jedzie na gazie czyli pokazuje że benzyny ubywa. Można kupić takie cudo na allegro za 70zł i będzie po kłopocie, albo pokochać tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Justyna Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Dzięki na info.Odpowiedz banalna ale przydatna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 13 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Piotr_Justyna - nie wiem jak w m2 ale w m1ph2 można wejść w test liczników - w trakcie testu kliknąć reset na liczniku (kasują się informacje ale przebieg od ostatniego tankowania zostaje). Ta procedura powoduje "zważenie" paliwa w zbiorniku i rezerwa gaśnie - wersja 2 jak koledzy wyżej napisali to emulator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezet Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 A powie mi ktoś jak wyjść z trybu testu zegarów ? Raz się odważyłem to to uruchomić i przez dobre 10 minut miałem kręcące się wskazówki nawet jak odpaliłem auto i ruszyłem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 w m1 naciskam przycisk komputera i przekrecam kluczyk w pozycje tuż przed zapłonem. Wychodzi się albo przyciskiem kasowania licznika albo wyjmujac kluczyk :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezet Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 U mnie wyjęcie kluczyka raczej nie zadziała - mam HF i po wyjściu z auta i zamknięciu go - zegary nadal się kręciły. Guziki umieszczone na gałkach nic nie dały, podobnie jak kombinacja, którą w ten nieszczęsny tryb wszedłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Wystarczy przycisnąć przycisk od zerowania przebiegów w liczniku i wychodzi się z testu zegarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 W MEgane PH II ci weszło w typ testowy?? ciekawie jak? Bo mi nie działa gdy nie ma przycisku od zerowania licznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi