meganecoupe02 Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Hehe to Ci się udalo :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 30 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Witajcie. Ja mam takie jedno pytanie odnośnie oklejania, może ktoś się na tym zna :) Ogólnie stan powierzchni lakiernicznych w moim aucie jest naprawdę niezły pomimo wieku, ale maska ma swoje najlepsze lata już dawno za sobą. Zamierzam więc kupić sobie folię imitującą karbon w kolorze podobnym jak auto i ją okleić, nie wiem jak wyjdzie, ale modyfikacja tania i odwracalna w razie czego :D Wiecie może jednak czy jak oczyszcze wypryski z rdzy na masce i zamaluje tylko podkładem to wystarczy? W sensie jak nakleje na to później folie to rdza nie wróci w te miejsca zamalowane podkładem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oplot23 Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Myślę, że jak będzie dobrze oczyszczone i zabezpieczone to wystarczy. Folia dodatkowo chroni pokryte miejsca, a dobrze zrobiona nic Ci nie przepuści. Folię w swoim aucie traktuję dosyć często myjką wysokociśnieniową i nie widać żadnych ubytków, więc śmiało oczyszczaj, kładź podkład i oklejaj :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Fajnie, dzięki za info :) A do tej folii termokurczliwej (czy jakoś tak to się nazywa :) ) to wystarczy zwykła suszarka żeby ładnie oklejać zagięcia czy opalarka musi być? Widziałem filmik instruktażowy z oklejania właśnie maski taką folią to gość używał opalarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oplot23 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Wiesz co nie wiem, bo to nie ja oklejałem swój dach, tylko dałem komuś kto zajmuje się tym na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi