Gielar Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Was, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ czy ktoś z Was miał już przyjemność przetestować to paliwo jeśli tak to co o nim sądzi i jak mu się jeździ? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ja przejechałem już ok. 900km (diesel nitro +) i nie liczę raczej na lepsze osiągi (nie zauważyłem) itp. tylko na to że podobno ma to paliwo dobry wpływ na wtryskiwacze (oczyszcza). ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Silnik pracuje ładnie, cicho i równo. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ zachęcam do wymianu opinii. Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Pewnie lepsze dla silnika niż te "codzienne" paliwa. Sam leję od dość długa tylko 98 Verva i silnik pracuje przyjemniej. Spalanie takie samo, osiągi takie same (może od niższych obrotów ciutkę żwawszy). A tak to leję tylko dla lepszego samopoczucia, że chociaż może nie zalewam baku syfem. A, że wychodzi średnio 5zł więcej na zbiorniku. Cóż, najwyżej jeden baton mniej do zjedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 U mnie po wlaniu shellu nitro auto po 1 km zwalniał i rozpędzał i zwalniał a paliwo przy 90 km/h z chwilowo 4,5 litra spadał do 1,5 litra mimo ze prędkość prawie stalą i po chwili do 3,5 i znów do 2 litry i tak przez 100 km i potem trochę lepiej. Ale przy wyprzedzaniu na 5 biegu od 90 km/h gaz do dechy rozpędza i szarpał. Nie wiem czy normalnie w takim silniku. Cruel na jakiej dzielnicy mieszkasz w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Ogólnie, to żeby jakiś "porządny" efekt działania tych paliw premium odczuć to minimum 3 pełne tankowania. Mnie po pierwszym zatankowaniu spalanie wzrosło o ponad litr. Dopiero po trzecim się unormowało. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ A pomieszkuję na Piątkowie. Spokojna okolica więc przebolewam ten codzienny dojazd do centrum przez 15 minut pestką. Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 11 Czerwca 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ale przy wyprzedzaniu na 5 biegu od 90 km/h gaz do dechy rozpędza i szarpał. Nie wiem czy normalnie w takim silniku. nie, to nie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal Opublikowano 10 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 To ja powiem coś śmiesznego, a zarazem dziwnego U mnie w rodzinie zatankowano tego diesla (diesel nitro +) (27 maja br.) do Fiata bravo 100 TD, po przejechaniu 5 km, a dokładniej przy ruszaniu ze świateł, nagle pach, czarny, potem siwy dym z rury, spadek mocy i nierówna praca. Co się okazało przeskoczył pasek z rozrządu o 3 ząbki. W serwisie Fiata stwierdzili, że pasek jest dobry, może rolka, pompę wtryskową wykluczyli, bo niedawno robiona, etc. Jak teraz mówię, żeby tankowali na Shellu to nie chcą słuchać ;) Oczywiście to przypadek, ale śmieszna sytuacja z tym zatankowaniem akurat tego paliwa <lol>. Ja osobiście jeżdżę na ON Verva. Czułem różnicę w paliwie, ale tylko jak tankowałem w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kroliq Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam serdecznie, Wcześniej tankowałem V-power, obecnie ten nowy. Jeżdżę głównie na lpg, benzyny używam jedynie przy rozruchu (do rozgrzania i przejścia na lpg) oraz przy dojazdach do tankowania lpg, czasem w trasie kilkadziesiąt km co by z lekka "dobrze zrobić" wtryskom. Z paliwa ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony, problemów z silnikiem żadnych nie odnotowałem, spalanie w zależności od ciężaru buta ;) (generalnie w normie), silnik ładnie pracuje, autko "dobrze się zbiera". Jeśli posiadacie kartę programu lojalnościowego, często można trafić promocję -XXgr/l w zamian za punkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Ja do swojego leję diesel nitro +, i powiem wam, że faktycznie zauważyłem i to nawet na jeżdzie na poprzedniej wesji V-power, że silnik pracuje równomiernie, spokojnie, łądnie wchodzi na obroty. Zresztą, ten silnik lubi dobre paliwo ;) , mogę polecić ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 A czy zauważacie różnice w spalaniu? Czy w ogóle występuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 ja osobiście nie zauważyłem różnicy, tankuję Verve, spalanie te same, moc ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 nie, to nie jest normalne. Hmm,jak nie jest normalnie to co może być?? A dodam jak temp. powyżej 20+ stopni to lepiej jedzie od niskich obrotów,a jak temp poniżej 20 stopni to szarpie lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libert Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Do tej pory zawsze tankowałem Ultimate 98. Ostatnio z ciekawości zatankowałem pełen bak Nitro + Racing za 6.30 litr. Była odczuwalna różnica w mocy. Pamiętajcie że zwykła Nitro + to jedynie 95 oktanów z domieszkami więc jeśli ktoś normalnie jeździ na 98 to różnicy na plus raczej nie zauważy wręcz przeciwnie natomiast ta 100 oktanowa droższa to jedyne paliwo w PL, które jest sprowadzane z DE, jak twierdzi Shell więc powinno być dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 I to jest właśnie nasz problem z paliwami. "natomiast ta 100 oktanowa droższa to jedyne paliwo w PL, które jest sprowadzane z DE, jak twierdzi Shell więc powinno być dobre." Kurczę, każde paliwo u nas powinno być dobre. A jest tak, że u nas lejesz np 98, a pojedziesz na zachód, zatankujesz nawet 95 i silnik chodzi jak talala. U nas takie efekty po 100tce, jak w DE pewnie po 95tce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) niektóre paliwa SHELL faktycznie sprowadza z Niemiec. wozi je firma ORLEN Transport białymi cysternami naczepami produkcji ROHR Nutzfahrzeuge ze Straubinga, ale ZTCW dostarcza je raczej w okolice Poznania niż np. Łodzi, bo w środku Polski tankują się z innej bazy. a tak w ogóle - tankujcie częściej te lepsze paliwa, bo wtedy jest jakiś ruch w tych zbiornikach i oktany nie spadają, jak świeżego dolewają :) ponad 3/4 tankującyh bierze najtańsze paliwa i w tych zbiornikach nie mają prawa bakterie się rozwinąć :) Edytowane 24 Czerwca 2013 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 W Polsce niestety wszyscy oszukują i nawet na tzw. markowych stacjach paliwo jest do d...y. Jak poza granicami pl gdziekolwiek naleję to moja bryka na 95 robi min. 150 km więcej na baku. BTW jakiś czas temu na Shellu zatankowałem 80%wody do baku i przy reklamacji zupełnie mnie olali więc pmijam tą stację z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi