Skocz do zawartości

M2 CC- Czujnik otwarcia bagażnika-gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

Witajcie,

Mialem podobny problem u siebie w megane 2 cc 03'. Z tym, ze klapa sie nie otwierala za kazdym razem. Badz przy zamykaniu - "trzaskaniu" klapa slychac bylo elektryczny silnik w zamku i klapa nie chciala sie zamknac :D Az w koncu padlo na dobre. Sprawdzony zamek - silniczek, przycisk do otwierania... i po nitce do klebka.

W zalaczniku dodaje zdjecia. Moze komus sie przyda. :)

U mnie wszystkie kable byly z przelamana izolacja, z czego 3 calkowicie urwane. Izolacja jest dosc twarda, byc moze stwardniala z wiekiem i temperatury.

Aha, kable znajduja sie przy lewym zawiasie i tam pekaja, ale to juz bylo napisane.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

post-62542-0-02675500-1379864115_thumb.jpg

post-62542-0-81407600-1379864146_thumb.jpg

Edytowane przez aston76

• 2 lata później...

Odnawiam ten temat, może komuś się przyda - Miałem podobny problem u siebie wiecznie-ciągle się świeciło światło (nie gasło) w bagażniku w Scenic II.

Zacząłem szukać tak jak wyżej pięknie opisane w postach, już chciałem kupić (i wymienić) zamek.

Lecz naprawdę przez przypadek nieświadomie włączyłem wszystkie światła w kabinie, aby same gasły - o dziwo wtedy odkryłem że lampa w bagażniku także zaczęła sama gasnąć razem z kabiną !!!!!

Problem rozwiązany.

Wcześniej przez 5-lat jeździłem Scenikiem II z ciągle świecącym światłem w bagażniku, nie włączałem kabiny bo nie znosiłem oświetlenia w kabinie nocą jak wsiadam-wysiadałem.

Edytowane przez aston76