marcin3158 Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 (edytowane) Witam.od roku mam juz MeganeII 1.4 98km i jak do tej pory nic sie nie zepsuło,az do teraz. Wiem ze najlepiej jest pojechac na serwis i wszystko naprawią,ale zanim sie tam udam wysłucham porad forumowiczow bo byc moze to jakas pierdółka. A wiec,tydzien temu myłem tapicerke i po myciu zapaliła sie kontrolka airbag i service.Po przeczytaniu porad na forum wyszło ze nie łaczyla wtyczka i problem zniknał.pare dni pozniej padł akumulator,po naladowaniu Meganka jeżdziła dzień i póżniej pojawił sie problem--auto normalnie odpala,ale jak właczam nadmuch to gasnie wyswietlacz od radia i pala sie wszystkie kontrolki-klimatyzacja przestaje działac,Meganka domaga sie servisu i zapala sie komunikat DEFAILLANCE ELECTRONIQUE. Po wyłaczeniu silnika pojawia sie napis DIRECTION NON VERROVILLEE.Jak zapale silnik tak jak by wsztstko było dobrze,gasna kontrolki jest ok.Chciałem sprawdzic czy dziala ABS i po mocnym wciśnieciu hamulca auto ostro hamuje(ABS nie działa i zapalaja sie wszytskie kontrolki oraz gaśnie środkowy wyświetlacz od radia(tak jak przy właczeniu dmuchawy),jak puszcze noge z hamulca to wyswietlacz zapala sie ,ale kontrolki pala sie dalej i pojawia sie komunikat DEFAILLANCE ELECTRONIQUE.Jeżeli ktoś wie co to może byc to proszę o porade,albo o podpowiedż gdzie można w Łodzi naprawić Meganke..pozdr.. Edytowane 28 Lipca 2013 przez marcin3158 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Napisz to jeszcze po polsku, jak regulamin nakazuje. Po rozszyfrowaniu 2 linijek tekstu odpuściłem sobie dalsze domysły co chciałeś napisać. Miej szacunek dla tych, których o pomoc prosisz.... A, i nie wiem czy Lodzia da w sobie coś naprawiać, to tak na zakończenie jako riposta na ostatnie zdanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin3158 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam.zagadka rozwiązana i Megane naprawione. Dla forumowiczòw którzy będą mieli podobny problem, podpowiem że zniszczeniu uległy styki w kostce znajdującej się w konsoli środkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Skopiuj to sobie i zapisz... Masz zaszczyt być jednym z ostatnich, którego o przestrzeganie regulaminu upomniałem. Można powiedziec wpis historyczny i pamiątkowy. Dziś właśnie złożyłem rezygnację z funkcji moderatora, co jest oficjalnie ogłoszone. Teraz więc może na forum bez przeszkód ( albo z jedna przeszkodą mniej) królować pokolenie facebookowców, SMS-owców i wszelakiej maści dys.. cośtam, którzy język polski mają głęboko.... ale nie zakorzeniony w naturze przez rodziców i nauczycieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamigru Opublikowano 19 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2020 Dzień dobry, Mam ten sam problem. UPC zostało wysuszone po zalaniu, nawet udało mi się przejechać parę km, ale błąd znowu się pojawił, i teraz jest tak samo po 30 sekundach po każdym odpaleniu. Proszę o podpowiedź czy chodzi tu głównie o ten BRĄZOWY styk? Praktycznie wszystkie są zaśniedziałe ale mój trop z błędem prowadzi tylko do tego jednego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi