Bastekbp Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam W reflektorach głównych w Megane III mam żarówki do świateł jazdy dziennej. Czy w menu jest możliwość załączyć te opcję czy włącznie wyłączenie w serwisie Renault. Jakie są możliwości załączenia aby nie jechać do ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 (edytowane) Zależy jaki masz rocznik Meganki. W pierwszych modelach (roczniki 2008-2009) wymagana była zmiana w oprogramowaniu (ASO najczęściej robiły to w trakcie przeglądów). Warto też zajżeć do instrukcji obsługi :) Polecam stronę 72 (lub 1.66 Menu ustawień osobistych pojazdu). Edytowane 18 Sierpnia 2013 przez robpab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 No chyba że masz wersje Generation to nie ma instalacji leekrtycznej pociągnietej do tych świateł. Trzeba robić samoróbke :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBU77 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Ja mam megi z 2011r i światła dzienne można włączyć jak i wyłączyć w menu komputera i nie trzeba jechać do ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppgorniak Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 No chyba że masz wersje Generation to nie ma instalacji leekrtycznej pociągnietej do tych świateł. Trzeba robić samoróbke ;) Masz jakiś konkretny pomysł/patent na samoróbek? Tez mam generation, wyglądało jakby było wszystko, ale niestety kabli nie ma podciągniętych:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) ppgorniak, ściągnij schematy VISU i sprawdź gdzie idą kable, moim zdaniem nie będzie to bardzo skomplikowane. EDIT: zajrzyj do pliku z załącznika. Strona 26, złącze CM - tam masz sterowanie światłami dziennymi. bezpieczniki.PDF Edytowane 9 Lutego 2014 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraster Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 U mnie w Expression z 2009 r. są żarówki, ale w menu nie ma takiego ustawienia (jest tylko zamykanie drzwi i włączanie wycieraczki z tyłu przy cofaniu). Jednak mam w jakiś sposób włączone na stałe światła mijania (a z chęcią miałbym te dzienne). Miał ktoś może podobnie - znacie jakieś rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Masz pewnie uruchomioną opcje światła skandynawskie Aby uruchomić światła dzienne to UCH do przeprogramowania i uruchomienie świateł dziennych i licznik do przeprogramowania i aktywacja świateł dziennych Jak UCH powinno dać się zrobić clipem to licznik albo renault commanderem lub zmiana w eepromie licznika - Jak by co to służę pomocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja mam 2010r., kupiona 2011. Niestety nie miałem aktywowanych świateł do jazdy dziennej, ale w serwisie 20min i już wszystko mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 A menu w liczniku miałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tekade Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Właśnie nie miałem w menu. Teraz też chyba nie mam, ale jeszcze sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Witam. Mam Megi 2011 wersja dynamic ( zakupiony w Polsce). Światła dzienne zapalają się po włączeniu silnika. W menu niema wzmianki o wł.i wył.tych świateł. Czy można zrobić tak aby w menu kompa pojawiła się opcja włączenia i wyłączenia świateł dziennych. Chciałbym sam decydować kiedy ich używać. Dodam,że mieszkam w Niemczech i tutaj niema obowiązku jazdy na światłach cały rok. Edytowane 10 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Światła dzienne zapalają się po włączeniu silnika. W menu niema wzmianki o wł.i wył.tych świateł. Czy można zrobić tak aby w menu kompa pojawiła się opcja włączenia i wyłączenia świateł dziennych. Nie ma takiej możliwości abyś Ty decydował kiedy mają się załączać. Można je wyłączyć na stałe Clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 (edytowane) Dzięki aston76. Jeżeli jest tak jak piszesz to niech się palą cały czas.Plusem tego rozwiązania jest poruszanie się po Polsce bez obawy o to,że zapomnę włączyć świateł (mandacik). Edytowane 10 Lipca 2014 przez roberto197272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Można aktywować w menu licznika światła dzienne jak nie było fabrycznie i wtedy będzie możliwość włączenie i wyłączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi