Yetiq Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nie działa ogrzewanie tylnej szyby w mojej megane II 1.9dCi. Który bezpiecznik odpowiada za tylną szybę i co ewentualnie może być jeszcze przyczyną? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nie masz opisu na zaślepce od bezpieczników. Jak nie walnięty to może zerknij na przewody - podłączenia przy szybie. Może też gdzieś po drodze się odpięł z kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Dzieki za radę. Sprawdziłem bezpieczniki, przewody i na końcu styki przy tylnej szybie. Okazało się, że z lewej strony brakuje blaszki do której przyłącza się przewód zasilający ogrzewanie :cry: Czy jest możliwość przymocowania takiej blaszki? Czym to można zrobić? Może jakiś klej przewodzący, albo coś takiego? Nie bardzo uśmiecha mi się wymiana tylnej szyby. Może ktoś miał podobny problem Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 A przewodzik z blaszką znalazłeś Są odpowiednie kleje przewodzące do tego typu prac - tylko polecam aby zrobił ci to fachowiec bo potem taki klej też trzeba lekko podsuszyć. Spotkałem się też z lutowaniem ale to też trzeba umieć i w odpowiednich warunkach (odpowiednio dobrana temperatura) coby szyba nie strzeliła od gorąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Przewodzik jest ale blaszki niestety brakuje. Odgapię z drugiej strony i postaram się wyciąć podobną. Na Allegro widziałem klej przewodzący ELPOX AX 15, który podobno jest przeznaczony do mocowania konektorów do szyby i naprawy ścieżek przewodzących. Mam zamiar kupić ten klej i spróbować naprawić to we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olisko84 Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Moim zdaniem dobra decyzja U mnie było to samo i klej w zupełności wystarczył-trzyma i działa do dziś! Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Przykleiłem konektorki, szyba grzeje OK . Mam nadzieję, że długo będzie się trzymało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 Jak dobrze odtłuściłeś (oczyściłeś) i dobry klej to na wieki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2007 lepiej niz fabryka! :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecram73 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam!!! Mała podpowiedz. Konektor ogrzewania najlepiej przykleić klejem szkło- metal ( najlepiej firmy Loctite) a następnie całość zamalować lakierem przewodzącym np takim do naprawy nitek ogrzewania. Połączenie powinno być mocne ponieważ w przeciwnym razie luźny konektor spowoduje zwarcie , miejscowe nagrzewanie szyby i jej uszkodzenie ( pęknięcie szyby- często zdarza się to w okresie zimowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi