Nel Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 To jeszcze napisz ,w jakich okolicznościach straciłeś te światła?Czy sprawdziłeś instalację ?. Podaj plus 12V na te przewody co ci zaznaczyłem po wypięciu wtyczki z BSI .Jeżeli nigdy nie miałeś tych świateł, to może są wyłączone w programie, Clipem można je włączyć lub wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 13 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Kupiłem niedawno ten samochód no i światła oraz wycieraczki w ogóle nie działały. Tzn na jeden pin masę na drugi prąd ? Jutro spróbuję to zrobić bo dziś u mnie pogoda do kitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Tzn na jeden pin masę na drugi prąd ? Na te piny podajesz tylko +12 V, z akumulatora. Pin 7 - prawe, pin 8 - lewe światło przeciwmgielne. Tak jak ktoś wcześniej już pisał, sprawdź w ogóle czy złącze w zderzaku masz wpięte. Edytowane 13 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 13 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 aaa rozumie no tak :P sprawdzałem tylko żarówki szczerze mówiąc bo trochę przeraziło mnie ściąganie tego zderzaka bo nie wiem jak się inaczej tam dostać. Zastanawia mnie brak prądu na bezpieczniku w BSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 To według mnie, problem jest gdzieś wcześniej przed BSI, skoro tam nie ma żadnego sygnału. Na razie podaj "na ostro" +12 V, tak jak Nel zasugerował. Już będzie coś wiadomo, bo tak to nic nie wiemy. Nie piszesz co już sprawdziłeś, czego jeszcze nie. Tak od razu z przekaźnikiem zacząłeś kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Skoro nie znasz tego samochodu, to może nie miał on tych świateł fabrycznie ,a ktoś je zamontował.To wtedy musisz fejsem Clip włączyć tę funkcję w programie BSI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Raczej te światła były oryginalnie bo nie widać żeby gdziekolwiek bylo coś grzebane, wszystko wygląda na oryginalne, najbardziej wkurza to, że czego nie ruszam to wszędzie te zatrzaski a nie chciałbym ich pourywać. Jutro podam prąd na te piny, wtedy powinny zapalić się światła? Dodano: 20 wrz 2013 - 15:19 podałem prąd na te wejścia 7 i 8 we wtyczce, skutek tego taki, że zapaliły się światła przeciwmgłowe. Na bezpieczniku od tych świateł w BSI prądu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 A clipem sprawdzałeś czy są włączone w komputerze :D Dodano: 20 wrz 2013 - 16:17 Ewentualnie masz założona manetkę od wersji bez przednich świateł przeciwmgielnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Nie sprawdzałem, ale po co ktoś miałby je wyłączać skoro były dane fabrycznie ? Manetka raczej jest ok skoro jest włącznik od przed przeciwmgłowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Bo może wymieniał BSI i założył od auta bez świateł przednich przeciwmgielnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 a jak w ogóle sprawdzić czy to BSI jest od tego modelu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) Z tego co mi wiadomo, to skrzynka BSI ma przypisany nr VIN auta, ale pewny nie jestem. Podłączając pod CLIPa pewnie można, by to sprawdzić. Edytowane 20 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speedyes Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 bez CLIPa nie da rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiar Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) Tego nie wiem. Do tego co Aston napisał, moduł raczej jest właściwy (z fotki w temacie o wycieraczkach wynika, że masz wersję N2). W instrukcji serwisowej do Megane II jest info, że światła przeciwmgielne przednie nie występowały jedynie w wersji N1 (załącznik). Tak więc skrzynka BSI, którą masz może być właściwa dla tego modelu. Skrzynka połączeń silnika_wersje wyposażenia.pdf.pdf Edytowane 20 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 A sprawdziłeś date produkcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi