misiek88 Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 i co ci z tych zderzaków jak musiał by jeszcze środek zmienić i pół innych pierduł więc nie wiem jak ty to sobie wyobrażasz. pytam się o stan tych co czytają ten temat i może oglądali już te samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackass997 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Witam, a ja mam takie pytanie odnośnie MeganeII Sport , czy zawieszenie tzn Wahacze itp sa takie same jak w zwykłej megance? bo amory i sprężyny to wiadomo ze inne mimo ze w katalogach piszą inaczej. To samo odnośnie rozrządu jest taki jak w 2.0T 163km? przepływomierz, sondy lambda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 (edytowane) Misiek88 a co za problem kupić rozbitka i poprzekładać. Nie dawno w mojej okolicy w gazecie była informacja, że z kompletnego rozbitka BMW X5 zrobili bezwypadkowego. Edytowane 19 Września 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek88 Opublikowano 18 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 (edytowane) shymek możesz go sprawdzić VF1BM0M0631634998 ? Dodano: 19 wrz 2013 - 00:38 nie zrozumiałeś mnie chyba, do takiej przekładki potrzebne sa nie rozbitę megane i części z megane sport. czyli tworzysz z jednego 2, przy cenach ok 20 tys nie wiem za ilę musiał by kupić dwa złomy i je poskładać żeby mu się opłacało. Edytowane 19 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty9201 Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Jeśli były ksenony fabryczne to oczywiście bez regulacji (mają samopoziomowanie). W phase1 wszystkie auta miały ksenony fabrycznie, phase2 wychodziło na zwykłej soczewce a ksenon był opcją 1. Auto wraca na allegro jak bumerang :D Dobry ponad rok ciągle w sprzedaży. Wystarczy spojrzeć na fotel kierowcy (ostatnie foto) gdzie widać po nim iż co najmniej jeden poprzedni właściciel nie dbał o auto. 2. Anglik po przekładce. Wiadomo że z UK całych aut się nie opłaca sprowadzać. Przekładka za to jest śmiesznie prosta - trzeba tylko dokładnie sprawdzić elektrykę bo tu "fachwocy" najwięcej potrafią spier.... Masz na myśli że http://otomoto.pl/show?id=C30455873 jest po przekładce z Anglika? Edytowane 19 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Nie, tego: http://tablica.pl/oferta/renault-megane-sport-ii-2006-225-km-CID5-ID2k5dj.html#96769064a5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 20 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) Witam, a ja mam takie pytanie odnośnie MeganeII Sport , czy zawieszenie tzn Wahacze itp sa takie same jak w zwykłej megance? bo amory i sprężyny to wiadomo ze inne mimo ze w katalogach piszą inaczej. To samo odnośnie rozrządu jest taki jak w 2.0T 163km? przepływomierz, sondy lambda? Nie wahacze są inne (takie same są bodajże w Espace IV), górne mocowanie (łożysko) amortyzatora jest takie samo jak w Megane 1.6 Amory są grubsze - zwykły amor z 1,6 "lata" w zwrotnicy. Sprężyny są inne - twardsze o krótszym skoku Rozrząd i niektóre czujniki są takie same (dla silników 2,0T) shymek możesz go sprawdzić VF1BM0M0631634998 ? Control digit check: VIN is not correct. Z początku wynika tylko iż auto 2004 rok i 5 drzwi. Dalsze nr są nieprawidłowe Edytowane 20 Września 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek88 Opublikowano 26 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 gościu mówi że vin się zgadza, sprawdzal w papierach i na aucie, może coś Ty shymek źle wpisałeś. Dodano: 26 wrz 2013 - 14:07 http://allegro.pl/renault-megane-ii-sport-rs-2-0-turbo-solar-dach-i3580489703.html http://otomoto.pl/renault-megane-2-0-16v-t-sport-full-pack-C30587558.html jesteście panowie pewni że nie wychodziły sporty bez szybera przed liftem? może na zamówienie był dostępny? czy to tez sa składaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Tak sobie poszukałem i podpytałem RenaultPolska i dostałem info iż owszem szyberdach nie był oferowany w Megane Sport... ale z zawieszeniem CUP :) a to oznacza że się wcześniej myliłem :) Oczywiście dotyczy to niektórych rynków. W tych biedniejszych gdzie jakimś cudem Sporta oferowano to tam szyberdach w ogóle nie był odstępny - dziwna polityka firmy... Bynajmniej na francuskim forum nigdy nikt nie pisał że szyberdach był opcją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek88 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 więc ten http://otomoto.pl/renault-megane-rs-C30416190.html nie jest chyba już składakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Ano wychodzi na to iż jest to całkiem możliwe - sprawdź tylko komorę silnika dokładnie bo widzę "rozbebrane" kable które są niezabezpieczone - a żadna nawet zwykła megana nie ma takiej niedoróbki No i standard - zawieszenie bo to największe koszta w tym aucie jak coś się sypnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek88 Opublikowano 27 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 właśnie, mam trochę daleko żeby go obejrzeć, po zdjęciach widać że zadbany ale te plastiki pod maską mnie martwią w zasadzie ich brak. http://otomoto.pl/renault-megane-rs-f1-sport-navi-260-ps-C30598363.html tego jade oglądać w sobotę, wygląda dobrze i gościu gada z sensem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymek Opublikowano 27 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Już był oglądany. Cudów po nim nie ma się co spodziewać. Podobno strasznie kiepsko się prowadzi i chyba miał heble do powymieniania. No i jak na ten model to przebieg już spory - warto zwrócić uwagę na silnik w jakiej jest kondycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek88 Opublikowano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 popatrzyłem trochę na ceny hamulców to nie jest tak źle, za 600 zł cały przód nowy i 500 za tył. wydaje mi się że to w miarę rozsądne ceny. ogólnie patrząc na części do megane sporta to trochę chyba przesadzacie, nie są takie straszne jak opowiadacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 300 zł to same klocki na przód... a gdzie tarcze, chyba nie myślisz że kupisz za 300zł dwie tarcze na przód do sporta, bo tył to najtańszy zamiennik za 400zł, a co do zawieszenia to katalogi pokazują za niby drążki czy końcówki drążków są takie same jak do zwykłej megane ale to nie prawda, te części są nie dostępne w żadnej hurtowni z częściami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi