witman Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 (edytowane) Czy ktoś próbował dokupić i podłączyć podłokietnik z panelem nawigacyjnym (joystikiem) ? Edytowane 17 Września 2013 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Zgodnie ze schematem zasilanie / can Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Po podłączeniu podłokietnika z joystikiem do oryginalnej łączówki w podłodze joy nie działa, świeci się jedynie podświetlenie. Czy trzeba to aktywować lub adaptować w specjalny sposób? Zaznaczę, że podłokietnik z joyem pochodzi z innego auta z rozbiórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Joy w podłokietniku służy do obsługi nawigacji multimedi. Edytowane 19 Września 2013 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Oczywiście chodzi mi o całość manipulator wraz z przyciskami tak jak na zdjęciu przy pierwszym poście :D Edytowane 19 Września 2013 przez witman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witman Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Poczytałam trochę o montarzu w Megance III, jednak w moim opisywanym przypadku navigacja TomTom jest już fabrycznie zamontowana i można ją obsługiwać jedynie z panelu przy radiu,a podłokietnika z panelem z joyem fabrycznie nie było.Zastanawiam się czy samo podłączenie do istniejącej łączówki i instalacji w podłodze pod podłokietnikiem wystarczy czy nie trzeba aktywować funckji tago dodatkowego panela.Zamontowany panel pochodzi z innego auta i może mieć zapisany inny VIN. Opisywany całościowy montarz w Megance III jest kompletem wyciągniętym z jednego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 I coś więcej wiemy Czy masz prawidłowo - zgodnie ze schematem podłączone kable ? Do aktywowanie nic nie ma ani w nawi ani w joyu Z tego co pamiętm to nie wszystkie modele nawi miały sterowanie joyem i wtedy nie zagada, ale powinien być pilot bluetooth do nawi Należało by porównać nawi z inna czy są różnice w hardware czy tylko soft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberka_com Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Witam, troche odświerzyć temat, a mianowicie kupiłem Scenica III z navi i joyem ale niestety joy nie działa koleś zalał go sokiem. Dokupił używany działający joy. Ale nie chce działać - czy należy go aktywować, czy jak nie od tego auta to nie bedzie działał. Czy może ktoś coś wie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 A pewnie iż działający ? jakie ma numery stary i nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Może kupił od laguny ze starą nawigacją? Jak numer oryginału jest ten sam, to musi działać. Zwróć uwagę, że te joystiki wyglądają bardzo podobnie, a różnią się szczegółami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Multimedia w lagunie i Megane i Scenic są identyczne pod względem elektrycznym Jak jest TT to taki mam być sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 miałem na mysli ten z laguny II DVD Wygląda prawie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 ten to na 100% nie zadziała :D , jest opcja taka iż nie było fabrycznie sterowania tylko pilot i wtedy też nie zadziała bez ingerencji w nawigację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeberka_com Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Starego nie mam bo koleś wyrzucił a nowy nie ma numerów tylko markerem białym napisane scenic III. Już koledzy podpowiedzieli że mam poprosić w serwisie o wycenę i tam podadzą numer części i wtedy szukać. Mam taki jak mówi/pokazuje cinas_ tylko że na zatrzaski a nie na śrubki(śrubki to chyba megane III) ale nie działa. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi