Rafal-K Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. A czy jak posiadam oryginalny kompletny zestaw parktronik od Megane III przód i tył a do swojego samochodu też megane III chciałbym założyć tylko na tył to czy będzie to wszystko odpowiednio działało ? Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Rafal-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Musi być inny moduł, który obsługuje tylko tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabbou Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) A jak można rozróżnić czy moduł obsługuje tył / przód i tył? Mam u siebie zamontowane czujniki z tyłu i zastanawiam się, czy przy montażu na przód będę musiał tylko czujniki załatwić + ew. wiązkę jak nie ma, czy będzie jednak więcej zabawy... Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez grabbou Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Masz tylko na tył , jak byś miał na tył i przód to by był error na liczniku Z tego co ustalilem to 259900003R - tył 259900004R - przód i tył 259907172r - przód i tył 259902114R - przód i tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Z tego co pamiętam do modułu tylko na tył dochodzą 2 wtyczki, a do tego z przodem 3. Jak moduł ma piny w 3 kostkach to prawdopodobnie będzie obsługiwał przód. Powyższe nie dotyczy Meganek/sceniców z R-Linkiem (od 2013r), tam dochodzi 1 szeroka wtyczka i obsługuje przód i tył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Wszędzie są 2 wtyczki :) to nie VW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mast_pl Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam wszystkich, Podpinam się pod temat ponieważ tutaj znalazłem najwięcej informacji jakie mnie interesują. Przestał mi działać parktronic. Wywala błąd "Skontroluj pomoc parkow.", przód czasami łapie przeszkodę, tył nie, do tego nie pokazuje nic na wyświetlaczu. Panowie w ASO stwierdzili, że padł moduł parkowania i nowy kosztuje 900 zł na zamówienie. Rozumiem, że jeśli to faktycznie moduł to szukać którego z tych: 259900004R, 259907172r, 259902114R? Jak do tego się dobrać w Grand Scenicu, gdzie on jest zamontowany? Dzięki i pozdrawiam. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Dokładnie potrzebujesz takie modułu Nie zawsze będzie w odpowiedniej konfiguracji jaką potrzebujesz i będzie inny nr vin ale to jest do zrobienia Moduł PDC masz pod lewą tapicerka w bagażniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ambarass Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Witam. Ma ktoś może focie tylnego lewego czujnika parkowania? Jakieś nr? Padł mi jeden czujnik i nie wiem jak go dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebt25 Opublikowano 29 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Powyższe nie dotyczy Meganek/sceniców z R-Linkiem (od 2013r), tam dochodzi 1 szeroka wtyczka i obsługuje przód i tył. W nawiązaniu do powyższego, czy ktoś posiada rozpiskę takiego modułu ? Jest to jedno złącze 24 pinowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_mat Opublikowano 8 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Witam, mam pytanie czy instalacja PDC do Scenica III przód będzie taka sama w wersjach przed liftem i po liftingu? A czy instalacje elektryczne w Scenicu III i Megane III są wymienne tak jak w II? Chciałbym założyć instalację na przód bo na tył już mam. Muszę też pewnie wymienić moduł na obsługujący przód i tył. Jeszcze jedno pytanie: czy czujniki z przodu są takie same jak z tyłu? Edytowane 8 Stycznia 2018 przez michal_mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebt25 Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Dnia 29.11.2016 o 15:01, ebt25 napisał: W nawiązaniu do powyższego, czy ktoś posiada rozpiskę takiego modułu ? Jest to jedno złącze 24 pinowe. 1222_1.PDF 1222_2.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzinek Opublikowano 10 Czerwca 2024 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 Witam wszystkich) Wiem ze to dawny temat. W Scenic III 1.9 dCi 2009 miałem uszkodzoną wiązkę czujników tylnych. Kupiłem identyczną, wszystkie wtyczki pasują. Mam tylko problem bo była rozwalona wtyczka wiązki głównej 8 pin. W między czasie mechanik podłączył mi światlo cofania i przecimgielne wstawił jakąś inną wtyczkę. Kupiłem prawidłową wtyczkę męską pasującą do wiązki PDC ale wtyczka jest do złożenia i tu mam problem żeby odpowiednie kabelki trafiły na swoje miejsce. Z aktualnego podłączenia nic nie mogę skumać. Może mi ktoś doradzić jak to zrobić Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi