mayson Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam, Ukradziono mi bacik antenowy. Aktualnie poszukuje na serwisach typu Tablica.pl i Allegro.pl, ale widzę, że są różne długości batów w zależności od wyposażenia samochodu. Czy wicie jakiej długości jest bat antenowy w samochodzie o podstawowym wyposażeniu, czyli tylko radio, bez telefonu i nawigacji? Niestety nie wiem jakiej długości był mój oryginalny bat, dodam tylko, że zlokalizowany był w tylnej części dachu i posiadał nagwintowaną końcówkę. Pozdrawiam, Mayson. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Kupujesz jaki chcesz i jaki Tobie będzie odpowiadał tylko ważna jest średnica gwintu w bacie. Ja wymieniałem swój na nowy, bo na starym guma już była sparciała to kupiłem bat uniwersalny z 2 gwintami do wyboru podczas montażu M5 lub M6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayson Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Cięcie Dostałem do wypróbowania bat z Opla (długość około 30 cm). Gwint raczej pasujący, bo wkręciłem ją bez problemu no i wydawało mi się, że będzie dobrze, ale... mam zastrzeżenia do jej funkcjonowania. Na postoju w miarę dobrze działa. W czasie jazdy miejskiej są często momenty w których zanika sygnał. Poza tym odbieram stacje, które zostały zaprogramowane z poprzedniej anteny. Na tej z Opla mogę zaprogramować zaledwie dwie trzy. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 18 Listopada 2013 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 http://allegro.pl/antena-montazowa-cb-lemm-magnum-at-71-i3687791091.html Polecam tę antenę. 30cm to można sobie w ... schować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Tylko że kolega poszukuje anteny do radia fm, a nie do CB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayson Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Żartowniś, to ma być antenka, ale nie do CB-Radia Edytowane 18 Listopada 2013 przez mayson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Wow, faktycznie, jak słyszę że potrzebny "bat" to zaraz myślę o CB - takie zawodowe już zboczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayson Opublikowano 21 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 To sobie pogadaliśmy... a odpowiedzi na moje pytanie ciągle nie ma. Czy mógłby ktoś łaskawie zmierzyć antenkę w swoim Grandturze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 (edytowane) Długość ma raczej małe znaczenie, ja zakupiłem z peugeota i skracałem według potrzeb, bo o górną krawędź futrzyny w garażu haczyła. Mam obciętą o około 5 cm. Nie ma różnicy z odbiorem po obcince. Łapie wszystko co na innych radiach w danej lokalizacji można złapać. W sceniolu II syna fabryczna z 2004 roku też w mieście łapała tylko 3 stacje. Wymieniona na nowa, zakupioną w Biedronce za 8 zł i odbiera jak należy. Także pełny zakres. Edytowane 21 Listopada 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi