wiadom Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Witam Wszystkich... Czy wiecie może czy w Megi II jest jakiś czujnik zużycia klocków hamulcowych? Pozdrawiam Wszystkich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Powinien być wprasowany bolec w klocek i jak dojdzie do "0" to zwiera do tarczy jako masy i wtedy powinna się zapalić (chyba, bo nie wiem jak w MII) kontrolka od hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 sam jestem ciekaw, wydaje mi sie ze nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meggi44 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 W Meganie II od 11.02 napewno nie ma czujników zużycia klocków hamulcowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Ostatnio zmieniałem i na 100 % nie ma czujników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 widze za gacek_fm juz rozwial watpliwosci, ja sie moze malo znam ale tez ostatnio zmienialam klocki i czujnikow nie ma bo se elegancko je zdarlam i zadna kontrolka nic mi nie sygnalizowala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 A jakie są objawy zużytych klocków? Bo nie wiem jak to sprawdzić metodami domowymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 zdejmij kolo i zobacz czy maja juz grubosc zletki czy jeszcze nie powinny miec minimum 1,5mm grubosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 JacekP, tylko sprawdzaj dokładnie z obu stron bo nie zawsze scieraja sie rownomiernie. Ale generalnie w pewnym momencie uslyszysz tarcie metalu o metal i to znak ze JUZ trzeba wymienic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelz25 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 zapali się komunikat hamulców frein parking a controller !! i miga dioda na przełaczniku hamulca. Bynajmniej u mnie w scenicu 2003r tak było, tłoczki hamulcowe wyszły bardziej bo klocki się zużyły przez co obniżył się poziom płynu hamulcowego. Dolałem i jest ok. komunikat zgasł. p.s NIE MA CZUJNIKóW W KLOCKACH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 A wcześniej powinieneś zauważyć znaczny spadek płynu hamulcowego w zbiorniczku, co też oznacza zużycie klocków hamulcowych, klocki od wewnątrz ścierają się szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Właśnie dzwoniłem do znajomego z ASO i powiedział, że tak to działa jak opisał pawelz25, obniża się poziom płynu i zaświeca się kontrolka - chyba, że właśnie ktoś dolał płynu, to wtedy nie świeci/gaśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Dolałem i jest ok. komunikat zgasł. Klocki trzeba wymienić a nie płynu dolewać , teraz jak dolałeś to przy wymianie klocków musisz go odessać.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekP Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Dziękuję! Chyba wszystko w tym temacie zostało powiedziane i sprawa jest jasna. Zamykam. W razie dodatkowych pytań proszę się zgłosić do administracji w celu otwarcia tematu. - gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi