Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane CC Zamykanie dachu z pilota

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy w moim modelu jest możliwość zamykania dachu i szyb z pilota ?

Meganka CC 2004r wersja Karman

Dodatkowo nurtuje mnie jedna kwestia, mianowicie brak możliwości złożenia lusterek ? Nie zauważyłem żadnego przycisku do tego, kombinowałem ze wszystkimi opcjami regulacji lusterek ale złożenia nie ma, tak powinno być ?

Pzdr

A jeśli chodzi o zdalne składanie i otwieranie dachu to jest projekt w przygotowaniu, niestety nie mam pojęcia w jakim obecnie stanie.

Polecam ten post:

http://megane.com.pl/topic/41896-domykanie-szyb-w-cabrio/page__st__160__p__344888#entry344888

i kilka wcześniejszych i późniejszych w tym temacie...

Stan jest wyjściowy :) u mnie trochę jeździł. Potrzebne były ziamiany sprzętowe i w sofcie (trochę uprościłem i zrobiłem bardziej uniwersalne) ale tak utknęło na biurku znowu jako prototyp. Narazie obiecałem sobie, że poświęcam cały drugi tydzień stycznia na to ustrojstwo. Mam jednak tak dużo pracy, że nie wiem jak to będzie. Niestety to "coś" wymaga pełnego zaangażowania... W każdym razie obiecuję tutaj, że do wczesnej wiosny układ będzie gotowy. Już udało mi się opanować technologię rozbrajania wtyczek więc 70% problemów z P&P już za mną. Została kwestia umasowienia "produktu".

Dodano: 11 gru 2013 - 21:20

a lusterka to proste chyba ;) przekręcasz pokrętło o 180 stopni i po sprawie ;)

• 3 tygodnie później...

Mi tam nie zależy. Niech każdy kupuje to co chce. To urządzenie jednak z filmiku jest niekompletne. Co prawda pozwala na machanie dachem podczas jazdy - coś w co ja jeszcze rąk nie włożyłem ale nie pozwala na obsługę pilotem i nie ma kontroli nad szybami. Ja nie wiem kiedy moje będzie gotowe i ile to będzie kosztować (żyję całkiem nieźle z zupełnie innej branży).

Myślę jednak że za samo zakłócenie sygnału prędkości i przejęcie kontroli na dwoma guzikami... Urządzenie nie warte zainteresowania.