Krzychos Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Witam Wszystkich entuzjastów Megane. Po lekturze w ostatnim czasie kilkunastu ogłoszeń sprzedaży MIII najzupełniej poważnie pytam czy spotkaliście się z wersją szyby przedniej do MIII PODGRZEWANĄ. Ogłoszenia, o których wspominam w opisie wyposażenia auta podają info o przedniej szybie podgrzewanej. Naturalnie rozumiem, że szyba podgrzewana to taka, która ma wtopione w swą strukturę megacienkie druciki a nie taką na którą producent skierował nadmuch (do wyboru : zimnego/ ciepłego) powietrza. Pytam o to ponieważ patent znam z poprzednio użytkowanych fordów i uważam, że jest genialny szczególnie w sytuacji marznących opadów, na które nawiew nie wiem jak ciepłego powietrza nic nie poradzi. Proszę wypowiedzcie się w tej kwestii, choć osobiście stawiam jednak na to, że ludzie piszą głupoty w ogłoszeniach sprzedaży tym bardziej , że takich rozwiązań nie uświadczysz na portalu na "A" i jemu podobnych. Jeżeli temat jest z gruntu do kitu to proszę admina o jego zamknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Nie jest to takie rozwiązanie jak w Fordzie. Renault w wersjach z dieslem montuje elektryczną nagrzewnicę, która oprócz ciepłego powietrza na szybę wspomaga ogrzewanie wnętrza gdy silnik jest jeszcze zimny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 (edytowane) Miałem coś takiego w Lagunie 1 ph2 1.6 16v wersja Concord z Niemiec.Fajny wynalazek i pomocny.Brakuje tego w Megi a szkoda.Dodam ,że ten patent operał się wlaśnie na wtopionych cienkich drucikach wewnątrz szyby. Edytowane 17 Grudnia 2013 przez roberto197272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeeperPL Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Kupiłem taką M3 która w ogłoszeniu miała "ogrzewanie przedniej szyby". Już podczas pierwszych oględzin okazało się, że ogłoszeniodawca opisał tak przycisk kierujący powietrze na szybę ("max"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Porażająca jest pomysłowość i kompletny brak odpowiedzialności za informacje prezentowane w ogłoszeniach. Wg mojej skali wrażliwości na głupotę innych najlepsze są sformułowania tu cytat: "nic nie puka, nic nie stuka" a w przypadku importu z Reichu "Niemiec płakał jak sprzedawał". W tym miejscu zmilczę bo cisną mi się pod palce same epitety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Zgadzam się z Tobą Krzychos. W Niemczech auta służą do jazdy (nawet do kibla) , mają duże przebiegi w młodych rocznikach. A Hans płacze, ale ze śmiechu, że pogonił auto na wschód. W Niemczech z dużym przebiegiem nikt by tego już nie kupił (za dużo kosztują mechanicy). Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi