kacper69 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zastanawiam się, jak wygląda wymiana oleju silnikowego w ASO. Konkretnie: jak jest wykonywana, bo po ostatniej wymianie miałem wrażenie , że jego kolor zrobił się ledwo jaśniejszy. Czy olej jest spuszczany przez zawór w misce , czy jest odsączany przez wyciągarkę oleju "od góry" ? Bo jeżeli tak, to jest to robione pewno bardzo niedokładnie i pewno dlatego wymiana oleju nie "rzuca się w oczy". A jakie są Wasze wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARREK Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Kwestia miasta. U mnie to spuszczaja korkiem na misce wymieniają filtr i zalewają świeżym. Żadnego płukania i innych zabiegów. Znajomy z wawki coś mi gadał że w którymś salonie to robią pełny pakiet, ściągnięcie oleju, mycie, płukanie, wymiana filtra coś tam jeszcze i dopiero zalewają świeżym. Myślę, że zazwyczaj nie podpisują się czymś wielkim i większość robi tak że spusci, filtr wymieni, zaleje i koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 po kilkunastu godzinach pracy olej w dizlu znowu jest czarny, więc nie zobaczysz nic po kolorze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 po kilkunastu godzinach pracy olej w dizlu znowu jest czarny po kilku minutach jest już czarny Znajomy z wawki coś mi gadał że w którymś salonie to robią pełny pakiet, ściągnięcie oleju, mycie, płukanie, wymiana filtra coś tam jeszcze i dopiero zalewają świeżym. jakie mycie,płukanie?No chyba,że klient za to extra zapłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos74 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dobrze jeśli w ogóle wymienią olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 można przeież stać obok i widzieć wszystko. nie tyle z egzekwowania żądania, co z ciekawości stanu faktycznego - zawsze coś "dodatkowego" wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 mogę się w tej kwesti wypowiedzieć jako były mechanik renault. to wszystko jest zależne od mechanika ale jak wiadomo zlewanie oleju jest najpopularniejsze. trzeba się tez przyjrzeć czy filtr był zmieniany bo znam przypadki gdzie był zmieniany sam olej. (glownie auta nowe po 5000 km ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 można przeież stać obok i widzieć wszystko. stać obok to raczej u p.Heńka w garażu :P W ASO raczej sie nie praktykuje plączących się po hali klientów co najwyżej można sobie pooglądać prace jeżeli są szyby :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 raczej mam inne doświadczenie w tej materii. niedawno zmieniali płyn w hamulcach w NORAUTO i też byłem na początku z pracownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 W ASO raczej sie nie praktykuje plączących się po hali klientów co najwyżej można sobie pooglądać prace jeżeli są szyby Oj zdziwi się kolega. Ja zawsze stoję sobie i patrzę co mechanicy robią z autem na hali w Jaszpolu, po mojej przygodzie z hamulcami po wymianie cylinderków u nich. I po tym incydencie auto było naprawiane przez 4 mechaników na raz (2 na koło) i to za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi