muh Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Witam! Mam pytanie.Czy aby wymienić zbiorniczek muszę zdjąć zderzak?Czy do wyjęcia pompki wystarczy zdjąć koło i odpiąć nadkole?Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Najwygodniejszy dostęp do zbiorniczka jest po zdjęciu zderzaka. Ja w ten sposób wymieniałem pompkę w megane II. Można też przez nadkole po zdjęciu koła (gdzieś było na forum), ale zderzak ściągasz w 5 minut i masz wszystko na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muh Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Robiłem to już ,ale na działce teraz będę musiał to zrobić pod blokiem ,ale chyba i tak będzie szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Potwierdzam lepszy dostęp jest po zdjęciu zderzaka a z jego zdjęciem nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Czy do wyjęcia pompki wystarczy zdjąć koło i odpiąć nadkole? Wystarczy dobrze pokombinować i nic nie trzeba robić ze zdejmowaniem zderzaka, koła czy ściągania całego nadkola. Wystarczy odkręcić śruby od nadkola i je odgiąć. A koła skręcić w lewą stronę na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Napiszcie gdzie są śruby od zderzaka.... wężyk mi się rozpial od prawego spryskiwacza reflektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisQ7 Opublikowano 24 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Masz po dwie śruby w nadkolach oraz 3 śruby pod zderzakiem. Dodatkowo od góry zderzak trzymany jest na spinkach które musisz wypiąć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muh Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Tak.Od spodu trzy lub cztery dwunastki a w błotnikach gwiazdki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi