bartt Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Witam, pare dni temu zderzyłem się z latarnią i moja Megi bardzo poważnie oberwała. Jak na zdjęciach. W serwisie Reno stwierdzili, że jest to szkoda całkowita (czekam na spotkanie z rzeczoznawcą ubezpieczyciela). Wiem, że na zdjęciach mało widać i ciężko stwierdzić czy coś więcej nie jest uszkodzone, ale zastanawiam się czy warto naprawiać Megi, konstrukcja auta został naruszony i nie wiem czy nie będzie problemów z prowadzeniem samochodu po naprawie. Jak myślicie czy naprawa mogłaby przywrócić moją Megi do sprawności z przed wypadku? Autko przed wypadkiem spisywało się bardzo dobrze, bez zarzutu (2008 r.), jednak nie chciałbym się po naprawie cały czas zastanawiać czy auto jest wystarczająco sprawne. Oczywiście bardzo ważne będzie ile ubezpieczyciel będzie mi chciał wypłacić i czy w ogóle wystarczy to na pokrycie ew. naprawy, ale póki co zastanawiam się czy w ogóle brać takie rozwiązanie pod uwagę. :) Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Lepiej sprzedaj tak jak stoi. Uszkodzenie jest duże. Kto wie co wyjdzie jeszcze przy naprawie. Ja bym nie jeździł (świadomie) takim autem. Lepiej kupić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Przychylam się do zdania kolegi zawisza1980. Z doświadczenia wiem, że przy tego typu uszkodzeniach zawsze wychodzą dodatkowe problemy podczas naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Jestem podobnego zdania, a tak nawiasem to długo się tą meganką nie najeździłeś...... raptem 6 mięsięcy. Przykre to i szkoda..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Sprzedaj. Za tydzień będzie wystawiona na allegro. Najwyżej odkupisz naprawioną. (mój niepoprawny czarny humor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartt Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Dzięki za odpowiedź. Utwierdziliście mnie w przekonaniu, że lepiej autka nie naprawiać. Jestem podobnego zdania, a tak nawiasem to długo się tą meganką nie najeździłeś...... raptem 6 mięsięcy. Przykre to i szkoda..... Zgadza się, zaledwie 6 miesięcy :) A auto było bardzo udane, tym bardziej szkoda. No, ale co poradzić, czasem tak bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Auto jak to na zdjęciu ( sprawne) z roku 2008 nie jest warte więcej niż 18-20 tys . Jak dają takie pieniądze z AC czy z OC sprawcy otrzymasz to pozbyj się tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi