ABCMegane Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Jak regulować klapę bagażnika w Megane Grandtour w warunkach domowych? U mnie jest ona chyba za luźna i hałasuje. Dziękuję z góry za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Witam. Regulacja jest na uchu które jest przymocowane do podlogi bagażnika.Trzeba podnieść tapicerke bagażnika , następnie zdemontować plastykową część która to zasłania śruby tego ucha.Ten plastik jest tylko na zatrzaskach. Jeżeli to zrobisz to masz jak na dłoni super dostęp do regulacji tym (uchem) ,śruba tx 40 (gwiazdka torx).Można wyregulować docisk klapy jak i przesuwać ją w lewo czy prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 31 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Dziękuję roberto197272 za wskazówki. Z tyłu mi coś hałasuję, ale nie mogę jednocznacznie identyfikować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihwis Opublikowano 12 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Czy w Megane HB również klapę reguluje się tylko na "uchu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekpas Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Właśnie czy ktoś wie jak Wyregulować klapę w bagażniku megane III hb, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decadent Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 W HB tak samo, tyle że uchem zamka reguluje się tylko docisk dolnej części klapy. Pozostałe strony i szczeliny reguluje się na zawiasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 @ABCMegane - jak u Ciebie wyglądało to stukanie. Ja mam pojedynczy stuk na większej nierówności. Nie mogę zlokalizować więc chyba zabiorę się za tę klapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkiju87 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam, opadła mi klapa z jednaj strony (może było tak od samego początku). Wygląda to tak że podczas zamykania rant klapy (na długości 5cm) oraz blenda ma starty lakier. W zderzaku jest odcisk. Przy zamkniętej klapie po liniach załamań widać, że klapa z lewej strony jest niżej. Wiecie może czy regulacja na "uchu" pomoże? Megane 3 Grandtour. Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Z tego co pamiętam to regulacja na uchu ( skok pionowy ucha ) powodowała zmianę docisku klapy do uszczelki na całej jej powierzchni. Regulacja uchem prawo,lewo powodowała przesunięcie klapy w kierunku poziomym ( dobre w celu wyrównania szczelin bocznych ). Wydaje mi się,że nie wyregulujesz tego samym uchem choć spróbować można. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez roberto197272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkiju87 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Pomogło podłożenie podkładki pod zawias. Konieczny był też demontaż zderzaka i poprawienie mocowania haka. ASO niestety sobie z prostym montażem nie poradziło - poprzedni właściciel tego nie zauważył albo nie chciał tego widzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kop3rs Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2023 Nie mogę znaleźć tego "ucha" ma ktoś zdjęcie jak to ma wyglądać? Jak stoję za autem to pasuje mi żeby z lewej strony na wysokości bleny mocniej docisnęło klapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi