P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Człowiek rodzi się mądrym a potem idzie do szkoły. Z cyklu: Z biologią za pan brat... Szkielet utrzymuje nas na nogach. Gdyby nie było szkieletu, to mięso ciągle spadałoby na ziemię. *** Ślimak ma jednocześnie płeć męską i żeńską, ale z niej nie korzysta. *** Dziedziczność pozwala wyjaśnić, dlaczego skoro dziadek i ojciec nie mieli dzieci, to i my będziemy bezdzietni. *** Salvador znał się bardzo dobrze na anatomii człowieka, więc namalował młodzieńca z fujarą. *** Ślimaki są jadalne, ale tylko we Francji. *** Bakterie, które rozmnażają się przez kichanie, prowadzą tryb życia koczowniczy. Z cyklu: Nie to miałem na myśli... W Krakowie wybudowano ostatnio wiele nowych zabytków. *** W wierszu "Pieśń o bębnie" bęben gra pierwsze skrzypce. *** Pani Emila z "Nad Niemnem", ciężko chora na histerię, stała się kamieniem u szyi swego męża, który z wysiłkiem płynął przeciw prądowi. *** Kopernik już będąc małym chłopcem miewał stosunki z ciałami niebieskimi. *** Danusia, ratując Zbyszka przed napaścią dzikiego zwierza, zabiła go.. Z cyklu: Łyk historii... Rewolucja jest to zabicie wszystkich robotników 1 maja. *** W czasie zaborów Polskę poćwiartowano na trzy nierówne połowy. *** Pierwsi Słowianie, gdy chcieli rozpalić ogień, pocierali krzemień o krzemień, a pod spód kładli stare gazety. *** W średniowieczu drogi były tak wąskie, że mogły się minąć najwyżej dwa samochody. *** Po bitwie na Polu Grunwaldzkim zostało więcej nieboszczyków niż przyszło. Z cyklu: Z kryminałem w tle... Żeby poznać lepiej wszechświat, należy powystrzelać więcej kosmonautów. *** Miało miejsce 6 morderstw, których ofiary tylko cudem przeżyły. *** Na placu boju słychać było jęki rannych i zabitych. *** Wielu z nich poległo, ale się tym nie zrażali. Z cyklu: Wszystko zostaje w rodzinie... Skrzetuski dzięki kolegom miał dużo dzieci. *** A w niedzielę ulepiliśmy bałwana jeszcze większego od naszego tatusia. *** Mamusię zabolało w piersiach i musiała przebadać serce na KGB. *** Ludność Italii wzrasta szybko dzięki odwadze jej mieszkańców. *** Jan Christian Andersen nie miał rodziców, urodził się u obcych ludzi. Z cyklu: Urzekła mnie Twoja historia... Sierotka Marysia służyła do spełniania życzeń gospodarza, a na swoje potrzeby miała tylko psa. *** Zginął pies z czarnym ogonem, do którego była przywiązana chora osoba. *** Bogumił ożenił się z Barbarą w dniu swojego ślubu. *** Zbyszko jechał na koniu i piana leciała mu z pyska. Z cyklu: A to dlatego... Żołnierze noszą zielone mundury, żeby udawać trawę. *** Normanowie pływali po morzu na łodziach z wikliny i dlatego nazywano ich Wikingami. *** Przez uderzenia pędzlem malarz uzyskuje smutek na twarzy modelki. *** Przez kilkadziesiąt lat Polska nie pokazywała się na mapie, bo była rozebrana. Z cyklu: Opis obyczajów... Dawniej jak była bieda, bracia szli do kościoła w jednych spodniach. *** Obyczaj nakazuje, że kapitan spuszcza się ostatni. *** Kiedy ojciec wracał z koniem do domu, to chłopcy pchali mu do pyska skórki od chleba. *** W jej stroju pełno było dziur, przez które było widać sytuację społeczną. Z cyklu: Przypadki nie z tej ziemi... Nie wiadomo do dzisiaj, czy Homer był Grekiem, czy udawał Greka, czy go wcale nie było. *** Na łące leżała Zosia, a przez jej środek płynął strumień. *** Jej córeczka Ania uśmiechnęła się pod wąsem. *** Anielka, mimo zakazu ojca, kolegowała się z Magdą i świniami. Z cyklu: Lektury obowiązkowe... Antygona pochowała brata, splunęła moralnie na króla i powiesiła się. *** Cezary zupełnie sam wraz z tłumem ruszył na Belweder. *** U pasa Gerwazego wisiał kaktus. *** Życie jest nic niewarte, tak jak wiersz Tetmajera "Koniec wieku". *** "Bogurodzica" śpiewana była często na rozpoczęcie bitwy pod Grunwaldem. Z cyklu: Geniusze w akcji... Może nie każdy z was wie, ale "Wisła, płynąc przez Żuławy, wpada w depresję", a "nastrojowość w sonetach Kasprowicza przejawia się w ryczących krowach". I to by było na tyle... Pozdrawiam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Obyczaj nakazuje, że kapitan spuszcza się ostatni. Mistrzostwo świata :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalalu789 Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 http://evona.pl/member/video/35be5bf801ce59afbc16b761ab5597b1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 31 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 https://www.youtube.com/watch?v=88xDES_VObY Dlatego zawsze tankuje "własną ręką" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 wsiada blondynka do auta i patrzy nie ma kierownicy, drążka biegów przerażona dzwoni na policję i mówi : okradli mi auto, zabrali kierownicę i drążek zmiany biegów. Po dziesięciu minutach oddzwania na policję i mówi : przepraszam nic mi nie skradziono usiadłam z tyłu :) haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReneArtois Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 jak ruscy mówią na alaskę? icekrym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) nudy w korku: https://www.youtube.com/watch?v=opxdJFbFdUQ Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A jak byłaby Twoja reakcja?? https://www.youtube.com/watch?v=AlEDyUXTWes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) http://www.epoznan.pl/sport-news-48801-Wiara_Lecha_zbiera_snickersy_dla_Florka_„zeby_juz_wiecej_nie_gwiazdorzyl” no i po akcji cd... http://epoznan.pl/sport-news-48940-Kibice_Lecha_zebrali_122_kg_snickersow Edytowane 6 Maja 2014 przez sebcio76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 Żona do męża przy obiedzie: - Wiesz, kiedy pomyślę, że jesteśmy małżeństwem od 25 lat, to ciepło mi się robi przy sercu... - Daj spokój, po prostu cycek wpadł ci do zupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 4 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2014 :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 5 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Po kilku dniach ciężkich bojów wierny dywersant powrócił na Kreml. Klęknął przed prezydentem złożył u jego stóp zakrwawiony i wyszczerbiony nóż i karabin i powiedział: - Wasza Wysokość, przez ostatnie pięć dni wyrzynałem w pień wsie, puszczałem z dymem miasta, gwałciłem kobiety, topiłem dzieci - wszystko, by pognębić twoich wrogów na Ukrainie... - Zaraz, zaraz... - przerwał niepewnie prezydent . - Przecież ja nie mam żadnych wrogów na Ukrainie. - Teraz już masz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szajsung486 Opublikowano 8 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2014 Farciarz http://evona.pl/member/video/4193e5f193d3fce9ee3a3996c8494daa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Nie ma dnia żebym nie dostawał takich sms-ów. Może się skuszę i wyśle tego sms-a i znajdę pare milionów we własnym domu hehe ;) Niby mam blokade w telefonie takich wiadomości,a i tak przychodzą dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi