remuch Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Witam Muszę wymienić 3 wtryskiwacze ale nie wiem jakie maja dokładnie oznaczenia. Chcę kupić na allezło wtryski i zawieżć do mechaniora żeby założył i zakodował. Koleś z tej aukcji http://allegro.pl/wtryskiwacze-wtryski-delphi-renault-reno-1-5-dci-i3920305516.html niby doradza, ale nie chciałbym żeby zrobił mnie w konia i sprzedał pierwsze lepsze. Pisałem tez do kilkunastu ASO w Polsce czy mogą podać mi sybmbole po VIN, odpowiedź: "nie"... Jeżdżę Meganą 1,5 dci 2003r 60 kw Gdzieś na forum ciki pisał że to EJBR 01801A. Czy tylko takie były montowane w mojej Medżi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamer Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 W moim były na pewno EJBR01801A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Spokojnie możesz kupić EJBR 01801A będą pasować to jest silnik K9K 722 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxide Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) ja w swojej 1,5dci 60kW mam EJBR02101Z delphi rok 2005 Edytowane 11 Lutego 2014 przez oxide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remuch Opublikowano 13 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 (edytowane) Taką odpowiedź otrzymałem od autora aukcji: Wtryskiwacze do Pana samochodu to numer EJBR 08101a a nowy numer to 28232242 Natomiast mechanik po wyciągnięciu wtryskiwacza podesłał mi smsem taki nr: 820049873 Edytowane 22 Lutego 2014 przez remuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 ktoś wie, jakie wtryski wsadzali do 101 KM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 EJBR01801A. Kod Renault 8200365186, 8200049873. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 chyba będę musiał zakupic 4 nowe <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 A po czym tak wnioskujesz? Mocno dymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 nie można wyciągnąć ani jednego z głowicy. istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że są tam od nowości czyli od 340 kkm i są jeszcze w bardzo dobrym stanie. niestety wymagają przełożenia do innej głowicy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Nie bardzo rozumiem jak nie można wyciągnąć ich z głowicy. Chyba, że uszczelki pod wtryskiwaczami puszczały i wtryskiwacze zarosły nagarem. Odkręć rurki w rozdzielaczu, poluzuj lekko przy wtryskiwaczu, kluczem 15 założonym powyżej przelewu obracaj delikatnie wtryskiwaczem w lewo i prawo i jednocześnie ciągnij do góry za lekko poluzowaną rurkę wysokiego ciśnienia. Muszą wyjść. Robiłem tak niejednokrotnie i zawsze wychodziły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 silnik jest na warsztacie, więc raczej mają sprzęt do tego. podobno bardzo rzadko tak zpaieczone wtryski wpadają im w ręce. ale mogę im podpowiedzieć... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 w moim miałem to samo ;) z tym że moje wyciągałem jak miały ok 260 tys, zapieczone konkretnie i tak jak aniewa pisze lewo prawo do góry i wyszły, ale nie było łatwo. Obecnie 323 tys i śmigają dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 (edytowane) problem jest chyba w tym, że to "prawo lewo" nie idzie :) jakoś nastawiam się, że co najmniej jeden wtrysk i tak będzie do kupienia. a może nawet 4 szt. problem tylko czy przy nieznanym przebiegu "nowego" silnika i znanym przebiegu pompy paliwa (ok. 340 kkm) kupić: - używane (350/szt.), po regeneracji ale nie wiadomo ile pośmigam (korekta dawki zapisana w numerze wtryskiwacza na pewno nie trzyma parametrów po takich regeneracjach) czy - nowe (580/szt.) różnica w cenie jest ok. 1 kPLN. jeśli by "nowy" silnik pracował tak, jak "stary", to pewnie ten 1 kPLN bym sobie "odrobił". ale żaden czarownik nie chce mi zdradzić, jak to będzie w przyszłości... i takie tam i ten tego... <_< Edytowane 28 Stycznia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi