Lelupi Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Posiadam w Megane III nawigację TT Carminat w wersji Live z podstawową mapą Europy. Kupując auto przeoczyłem ten fakt i dlatego teraz jestem zmuszony do zakupu mapy całej Europy. Czy starą kartę z mapą mogę sprzedać, czy będzie działać w innej nawigacji? Tego typu. Przeczytałem na forum, że czasami ceny map różnią się w różnych krajach. Pomoże ktoś gdzie obecnie kupić korzystniej? Czy można liczyć po zakupie mapy na jakieś promo od TT, live na 3 miesiące itp? Dodano: 23 lut 2014 - 11:09 Nikt nie pomoże? Takie dziwne, że chcę kupić mapę? Więcej chętnych do pomocy byłoby gdybym pewnie zadał pytanie gdzie ukraść mapę. :blink: Edytowane 21 Lutego 2014 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Raczej nie, Live do tej pory jest nie do ruszenia. Zainstaluj TT Home, wrzuć kartę i zobacz jaką ofertę dostaniesz na aktualizację/rozszerzenie. W tej chwili mapa Europy kosztuje 280zł i nigdzie poza TT nie widziałem w sprzedaży (jest w ASO, ale cena kosmiczna). W zeszłym roku w marcu była promocja - aktualizacja na 18 miesięcy w cenie rocznej. Na karcie widziałem zapisany numer VIN, raczej w innym aucie nie ruszy, ale sprawdzić nie miałem okazji. Warto zadzwonić do TT po informacje z pierwszej ręki. Edytowane 23 Lutego 2014 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makgajwer Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Zrób tak jak mówi Kataryniarz Ja przed świętami tez miałem od TT maila o promocji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Obecnie widzę jest promocja na aktualizację map Europy Wschodniej - 30% Mam jeszcze pytanie, czy kupno nowej mapy uprawnia również do jej aktualizacji przez określony okres? Ze strony raczej wynika, że 280zł to tylko cena za zakup mapy i koniec. Nie obejmuje nawet 90 dniowa "Gwarancja najnowszych map" Edytowane 4 Marca 2014 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 4 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Jedna opcja to zakup aktualnej mapy. Jak już ja zakupisz to będziesz mieć dostępną opcje zakupu subskrypcji np. na 18 miesięcy. Przez ten okres będziesz mógł pobierać każda aktualizacje map. Ja jak kupowałem mapę Europy oraz subskrypcję, to zmieniłem lokalizacje programu na Niemcy. Kupowałem w Euro i zarobiłem po przeliczeniu w porównaniu do ceny w PLN ponad 30,00 PLN. Zawsze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Widzę, że Tomek się świetnie urządził :) 300zł mapa+ pewnie 200-250zł aktualizacja na rok+ 200zł Live na rok. W sumie drożej niż całe nowe urządzenie TomTom z mapą, a widzę niektóre mają dożywotnią aktualizację. Kupię tak czy tak nową mapę bo potrzebuję, ale taka refleksja mnie naszła. Edytowane 4 Marca 2014 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Mam pytanie: Mam najnowszą wersję mapy Europy dla TT Carminat. Czy powinny być widoczne zarysy budynków? Na moim urządzeniu nie widać, ale zarysy budynków są na mapie na stronie TT Routes: http://maps.tomtom.com/#/map/?center=51.047798858064%2C17.092437542328&zoom=13&map=basic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUBU77 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Ostatnio też zauważyłem, że na mapie obrysy są a w TT w aucie nie. Dzwoniłem do TT i tam powiedzieli, że obrysów nie będzie widać Edytowane 5 Marca 2014 przez BUBU77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 No więc mapę europy już kupiłem. Zaraz po zakupie otrzymałem ofertę rocznej aktualizacji map od TT w promocji za 319,95zł :) I co ciekawe po pobraniu map zdezaktywowała się opcja czytania nazw ulic. Sprawę jeszcze pomęczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Oferta w aplikacji TT Home po rejestracji i instalacji na karcie? Według strony TT przy najnowszej mapie aktualizacja kosztuje 50% ceny wyjściowej. Tyle zapłaciłem w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 6 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 (edytowane) Tak dokładnie, oferta przyszła przez TThome po instalacji mapy na karcie. Tylko nie o 50% niższa niż cena zakupu mapy lecz kilka procent wyższa. Może za jakiś czas będą mnie kusić niższymi ofertami :) Edytowane 6 Marca 2014 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 W zeszłym roku skorzystałem z promocji zakupu sybskrypcji w cenie 50% ceny mapy europy i w promocji było nie 12 a 18 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Ok już jest tak jak piszecie. Dostałem rabat zniżkowy 50% na zakup rocznej aktualizacji map. Trochę poczekam i zakupię, obecnie i tak nie ma nowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Pojawiła się ponownie promocja aktualizacja map na 18 miesięcy: < zobacz > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quizz3r Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Witajcie panowie. Pytanie moje brzmi co gdy karta mi padła nie bylem zarejstrowany w TT bo od momentu zakupu nie wyjmowalem sd z mojej Megi. I co teraz... najlepiej zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi