venommm Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 witam i kolejne moje pytanie czy wie ktoś z czego może cieknać olej w miejscu zaznaczonym na zdjęciu ?? czego można sie spodziewać po odkreceniu tego plastiku i co trzeba kupić żeby to uszczelnić i jak sie to nazywa ?? generalnie to pojechałbym do mechanika żeby to zrobił ale wg mnie to kretacze i oszuści (są wyjątki ale na takiego nie trafiłem ) i wole ogarnąć to sam i nie chodzi tutaj o pieniądze bo stać mnie na mechanika .fotka z zielonym wężykiem robiona od strony podszybia z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Chyba z termostatu wycieka olej. Bo tam jest wąż podłączony do termostatu żeby ochłodzić olej. Ale nie jestem pewny. Bo ja mam Ph II i jest inaczej niż w ph 1, budowa termostatu. A po za tym wąchałeś czy to olej, a nie płyn do chłodnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venommm Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 wąchać nie wąchałem ale sądząc po plamach pod autm i konsystencji to na bank olej . i jak odróżnić czy mam ph2 czy jeden autko jest z 2005 roku Dodano: 23 lut 2014 - 19:41 Oooo jak sie nie myle to właśnie taki mam silnik i chyba cieknie mi z pod tego plastiku zaznaczonego na zdjeciu !! co to za badziwie i co trzeba wymienić żeby nie ciekło ?? może ma ktoś jakiś manual jak to rozebrać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 jak odróżnić czy mam ph2 http://megane.com.pl/topic/22738-instrukcja-korzystania-z-forum-meganecompl/ wąż podłączony do termostatu żeby ochłodzić olej. Nie, ten element jednocześnie spełnia funkcję chłodnicy oleju. Bo ja mam Ph II i jest inaczej niż w ph 1 Jest tak samo, tyle, że ten element jest inny u Ciebie, ale pełni dokładnie tą samą funkcję. chyba cieknie mi z pod tego plastiku zaznaczonego na zdjeciu Dokręć śrubki, byle z wyczuciem.Jednocześnie zobacz czy nie cieknie z góry. Pod kolektorem dolotowym, tym plastikowym, widocznym po zdjęciu górnej osłony, jest odstojnik oleju, odma, z której często lubi podciekać. Proponuję najpierw to wszystko ładnie wyczyścić, pojeździć i zidentyfikować miejsce wycieku, i przede wszystkim jego wielkość. Olej ma to do siebie, że przy niewielkim wycieku, wydaje się że ucieka bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venommm Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) Wielkie dzieki za odpowiedzi jutro zabiore sie za dokręcanie może problem ustapi ;) Dodano: 24 lut 2014 - 18:28 witam dziś zabrałem się za dokręcenie śrubek i faktycznie 3 były bardzo luźne , mam nadzieje że to pomoże a narazie dzieki za pomoc ;) Dodano: 04 mar 2014 - 18:31 Witam minął tydzień od czasu jak dokręciłem te magiczne śrubki na termostacie i problem znikł na szczeście , bo byłem wcześniej u jednego z tzw mechaników i stwierdził ze wyciągnie silnik i go uszczelni ale nauczony doświadczeniami [cenzura] śmiechem i wyszedłem !!!!A cała robota zajęła mi 10 min z czego 7 minut szukałem klucza 10 ;) Edytowane 4 Marca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi