jaca31 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Witam Tak jak w temacie w niedawno zakupionej M III biegi wchodza raz ciezko, a raz normalnie, najgorzej jedynka, czasami trzeba wybierac. Slyszalem, ze Meganki maja "gumowe" skrzynie. Da sie cos z tym zrobic? Mam Focusa i nie spotkalem sie z takimi trudnosciami wbicia biegu. Pozdr jaca31 Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 9 Marca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Zerknij czy nie masz pękniętej mocowania linki na skrzyni biegów ( mozna zobaczyć pomiędzy akumulatorem a silnikiem ) miałem taki przypadek. lub zapinka na drugiej lince mogła się wyczepić dostępna jest pod lewarkiem zmiany biegów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca31 Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Dzisiaj byłem u mechanika Bytom - Łagiewniki i stwierdził że biegi mogą wchodzić lepiej jak się wymieni olej w skrzyni biegów lub sprzęgło jest zapowietrzone (lub kończy sie sprzęgło auto ma przebieg 158tyś a podobno w tym modelu wytrzymuje 180 tyś ) nie wiem co o tym myśleć Muszę potwierdzić diagnozę u innego fachmana jeżeli macie kogoś poleconego na śląsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornell4 Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Witam, podpinam się pod pytanie. Megane I 2.0 8V , nie wiem czy wymieniać olej. Biegi wchodzą raz jak w masło a raz z oporem,wyczułem że pomaga wrzucenie piątego biegu i jakby jakaś linka w środku o coś ocierała i po tym wszystkie biegi zaczynają działać lepiej. proszę o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Miałem podobne problemy z biegami i u mnie było pęknięte mocowanie linki na skrzyni biegów, jak się ustwiło tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornell4 Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 dzięki wielkie, możesz mi pomóc jak to wymienić? jakie dojście itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Nie potrzeba kanału , przy silniku do zdemontowania cała obudowa akumulatora aby było dobre dojście W kabinie do zdemontowania wszystko co wiąże się z lewarkiem zmiany biegów i sam lewarek do zdemontowania aby było lepsze dojście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cornell4 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 dzięki, osiadam kanał więc zobaczę jakie dojście jest od spodu, tak właśnie przypuszczałem że wcale to nie musi być wina np. starego oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Cornell4 pytasz w temacie megane III, gdzie sterownaie biegami jest całkowicie inaczej zrobione niż w coupe I. Pytaj tam gdzie należy, bo teraz wprowadzasz zamęt, a przy okazji dostajesz błędne odpowiedzi. Problemy dotyczace Twojej skrzyni są już opisane na forum w innym dziale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca31 Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 To co zauważyłem to bieg 5 i 6 wchodzą najlepiej ,najgorzej 1 i 2 -natomiast nie ma zasady w jednej chwili przy tym samym biegu raz bardzo dobrze a raz z wielkimi oporami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 u siebie mam podobne objawy. Jedynkę czasami trzeba wepchnąć, albo wrzucić z rozpędu - luz od strony 5 i 6, a nastepnie szybko 1. Ja zacznę od zmiany oleju, może jest trochę za mało/za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 U mnie jest podobnie z biegami 5, 6 i wstecznym. Zmiana oleju absolutnie nic nie zmieniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A poduszki od silnik i skrzyni są OK ? Bywały przypadki, że to też powodowało wbijanie biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca31 Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Muszę coś zrobić z tą skrzynią bo jazda jest strasznie męcząca -mam pytanie do forumowiczów czy macie jakiś sprawdzony serwis (z wyjątkiem ASO) na Górnym Śląsku mieszkam w Bytomiu -który ma pojęcie a nie będzie ćwiczył na mojej megance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro77 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 I jak się temat skrzyni zakończył?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi